Σε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αιγαίο, στο οποίο τουρκικό πλοίο φαίνεται να ακούμπησε την κανονιοφόρο «Αρματωλός» προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς από τη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις μετά το πέρας των εργασιών της 3ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, και ΠΓΔΜ, που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε πως ενημερώθηκε και στις 4.40 τα ξημερώματα και από τότε έδινε οδηγίες, ενώ υποστήριξε ότι «δεν μπορώ να κρίνω αν ήταν ατύχημα ή όχι».
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «το τουρκικό εμπορικό πλοίο δεν έμεινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και από ελληνικής πλευράς ζητήθηκε από τους Τούρκους να πάρουν τα μέτρα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο».
Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι λένε στο τουρκικό Υπ. Μεταφορών για το συμβάν με το τουρκικό πλοίο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΔΕ για το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο ζητά το Πολεμικό Ναυτικό
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό εμπορικό έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο Αρματωλός ανοικτά της Λέσβου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέρκυρα: Απαγόρευση απόπλου σε πλοίο με 26 επιβάτες λόγω μηχανικής βλάβης
- Στουρνάρας στη Handelsblatt: Καλοδεχούμενες οι ξένες επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες – Τα σενάρια εξαγορών
- Λυκαβηττός: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από εντοπισμό σορού
- Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Συνεδρίαση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ενίσχυσης των ανέμων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.