• Πολιτική

    Βαριές καταγγελίες Χατζηδάκη: Πελάτες της ΔΕΗ με βίλες και πισίνες παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

    • NewsRoom
    Οι πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, έως τις 11 Φεβρουαρίου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος


    Την πεποίθησή του ότι πολλοί από τους καθ’ ισχυρισμών αναξιοπαθούντες είναι άνθρωποι επιφανείς με περιουσία και βίλες εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

    Όπως υποστήριξε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, καταναλωτές με χρέη προς τη ΔΕΗ τηλεφωνούν στο γραφείο του  και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες, προκειμένου να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους. Ωστόσο οι απόπειρες παραπλάνησης εντοπίζονται από τον έλεγχο που γίνεται στη συνέχεια από τη ΔΕΗ.

    Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, 800 εκατομμύρια περίπου, οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες» και τονίζει πως σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

    Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι προφανώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα για τους οποίους αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και αφετέρου όπου γίνονται λάθη θα διορθώνονται.

    Σημείωσε δε ότι το επόμενο διάστημα η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

    Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε αφήσει τη ΔΕΗ στο μη περαιτέρω», δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προσεχή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε εξάλλου ότι «Πολιτικά, το θέμα της ΔΕΗ είναι ανοιχτό, και στη Βουλή και στο λαό. Και όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, προφανώς όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκαλυφθούν».

    Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Κτηματολογίου, και είπε πως όπου χρειάζεται θα δοθεί παράταση και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός. «Από ένα σημείο και μετά πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούριες δουλειές».



    ΣΧΟΛΙΑ