• Πολιτική

    Κώστας Γαβρόγλου: Η «συγγνώμη» του για το σεξιστικό σχόλιο κατά της Νίκης Κεραμέως

    • NewsRoom
    Κώστας Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου


    Συγγνώμη ζήτησε ο πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, για το σεξιστικό του σχόλιο κατά των γυναικών, στην προσπάθειά του να ασκήσει κριτική στα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

    Με νέα του ανάρτηση, ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρει πως η απόρριψη του στερεότυπου κατά των γυναικών που ανέφερε από μέρους δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. «Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή», καταλήγει.

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου:

    «Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη “δημιουργική στατιστική” της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι’ αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».



    ΣΧΟΛΙΑ