• Πολιτική

    Κώστας Αχ. Καραμανλής κατά Τσίπρα: «Χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους»

    • NewsRoom
    Κώστας Καραμανλής: Μπαίνει τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των πολιτών με το Πάτρα - Πύργος

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής


    Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του για το έργο της εθνικής οδού Πάτρα Πύργου εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

    Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην Ηλεία όπου σε συνάντηση με τους δημάρχους Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα εμφανίστηκε ανήσυχος καθώς όπως είπε φοβάται πως το έργο «θα πάει στις καλένδες», προσθέτοντας ότι «εμείς είχαμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση». Όπως μάλιστα ανέφερε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει έγκριση για ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στα θέματα υποδομών «ακολουθεί μια λογική εκδικητική και πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, για έργα που είχαν δρομολογηθεί, που είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και θα ολοκληρώνονταν».

    Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ανέφερε:

    «Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για “λογικές νταβατζήδων”… Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8 ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

    Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος.

    Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες.

    Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί.

    Το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες».



    ΣΧΟΛΙΑ