• Πολιτική

    Κόντρα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

    • NewsRoom
    Φώφη Γεννηματά Κυριάκος Μητσοτάκης

    Φώφη Γεννηματά – Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)


    Πολιτική κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε το σχόλιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε στα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις τις κυβέρνησης για το 2020.

    Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο σε ανάρτησή του στο twitter κατέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή, όπως σχολίασε, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν είναι εισαγόμενα. Όπως υποστηρίζει το κόμμα της Φώφης Γεννηματάς, η δήλωση αυτή δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας».

    «Έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020. Ποιος έκανε την δήλωση; Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Την ανάρτηση του ΚΙΝΑΛ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σχολίασε με τη σειρά της η ΝΔ.

    «Όταν η λογική υποτάσσεται στη μικροπολιτική… Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί θετικό γεγονός την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που βοηθάει το περιβάλλον», αναφέρει το σχόλιο της ΝΔ.

    Και συνεχίζει: «Η κριτική ασκείται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εισαγόμενα κι όχι ελληνικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα-για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!».



    ΣΧΟΛΙΑ