• Πολιτική

    Κοντοζαμάνης: Αν χρειαστεί θα υπάρξουν προσαρμογές ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση για τα τεστ Covid-19 στον ιδιωτικό τομέα

    Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Εφόσον χρειαστεί θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές έτσι ώστε σαφώς να μην υπάρχει επιβάρυνση για το τεστ Covid-19 για τους πολίτες που προσέρχονται στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για καταγγελίες που αφορούν τεστ έναντι αμοιβής σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα που προσέρχονται σε ιδιωτικές κλινικές για θεραπεία.

    Σημείωσε ότι τα κριτήρια διαγνωστικού ελέγχου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι ίδια. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας πρόσθεσε ότι είναι διευρυμένα και αφορούν κάθε άνθρωπο που έχει συμπτώματα συμβατά με τον κορονοϊό.

    Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες προς όλες τις δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου, να γίνεται τεστ κορονοϊού. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα δεν υπάρχει κανένα θέμα, σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό ο προεγχειρητικός έλεγχος προβλέπεται και υπολογίζεται στην διαδικασία του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου το οποίο αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.



    ΣΧΟΛΙΑ