• Πολιτική

    Κοντονής: Να γιατί είναι χρήσιμοι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Επίθεση στους «Δεν πληρώνω»

    • NewsRoom
    κοντονης

    Σταύρος Κοντονής


    «Διαστρέβλωση της πραγματικότητας» θεωρεί ο Σταύρος Κοντονής την άποψη πως οι ρυθμίσεις της πρόσφατης τροπολογίας του, για την αυστηροποίηση των διαδικασιών γύρω από την προστασία των συμβολαιογράφων που εκτελούν πλειστηριασμούς, προκαλούν ένα είδος ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των πολιτών που διαμαρτύρονται.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μάλιστα, θεωρεί την άποψη πως έχει ανοίξει ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς ακόμα και των πρώτων κατοικιών ως μια «μαύρη προπαγάνδα συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης» τα οποία αναφέρουν ότι κινδυνεύει η «λαϊκή κατοικία δανειοληπτών», κόντρα στο αφήγημα της κυβέρνησης.

    Μιλώντας στη Realnews, o κ. Κοντονής επιτέθηκε στις “περιθωριακές ομάδες” που πραγματοποιούν διαδηλώσεις έξω από τα Ειρηνοδικεία, λέγοντας ότι «αφού απέτυχαν να πείσουν το εκλογικό σώμα περί της ανάγκης επιστροφής στη δραχμή, αναλώνονται σήμερα σε κινητοποιήσεις προστασίας μεγαλοοφειλετών, στρατηγικών κακοπληρωτών και κατόχων πανάκριβων ακινήτων με πισίνες (…). Αυτούς προστατεύουν και αυτά βαφτίζουν “λαϊκή πρώτη κατοικία” για να παραπλανούν την κοινωνία και να δημιουργούν κενές περιεχομένου εντυπώσεις».

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μάλιστα,  υπεραμύνεται των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί υψηλό εκπλειστηρίασμα «και να μην μεταβιβάζονται ακίνητα έναντι χαμηλού τιμήματος».

    Άσυλο και δικαστές

    Ο κ. Κοντονής θέτει την ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο. Όπως αναφέρει, η διαδικασία παροχής ασύλου πρέπει να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς «οι υποθέσεις δεν πρέπει να παραμένουν εκκρεμείς σε διοικητικό ή σε δικαστικό επίπεδο, προκαλώντας ανασφάλεια και προβλήματα πρώτα και κύρια στους ίδιους τους αιτούντες άσυλο».

    Με αφορμή, τέλος, την κόντρα του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Κοντονής διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με τη Δικαιοσύνη, ωστόσο προσθέτει ότι «προκαλεί εντύπωση ο επιθετικός λόγος της Ένωσης, ο οποίος ξεπερνά ορισμένες φορές τον ακραία αντιπολιτευτικό λόγο κομμάτων της Βουλής».

     



    ΣΧΟΛΙΑ