• Top Stories

    Κομισιόν: Δε βλέπει συμφωνία στο Eurogroup

    Σχοινάς

    Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Κομισιόν


    Δύσκολα τα πράγματα στο Eurogroup στο Άμστερνταμ την Παρασκευή 22 Απριλίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, έγινε πρόοδος στις συζητήσεις στη Washington και «Το Eurogroup της Παρασκευής θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο για την καταγραφή προόδου».

    Επίσης, υπογράμμισε πως κύριο μέλημα είναι να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και πως οι επικεφαλής των Δανειστών αναμένονται στην Αθήνα σήμερα και αύριο με σκοπό να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

    «Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων κρίνεται από όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή», είπε ο κ. Σχοινάς και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο πλευρών, Ελλάδας και θεσμών.

    eurogrohgup6

    Στη δήλωσή του ο κ. Σχοινάς είπε ότι «Έπειτα από εποικοδομητικές συνομιλίες στην Ουάσιγκτον οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Ελλάδα σήμερα και αύριο, με τον στόχο να παραμένει η επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν. Το Eurogroup της Παρασκευής στο Άμστερνταμ θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καταγραφή της προόδου που έχει γίνει. Η επιτροπή δεν θα κάνει εικασίες για τις διαπραγματεύσεις, όμως εργαζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα και τους υπόλοιπους θεσμούς για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Έχουμε κάνει πρόοδο και η δυναμική πρέπει να συνεχιστεί αλλά η επιτυχία βασίζεται σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο στην Επιτροπή. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε συμφωνία».

    Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν η Κομισιόν αποκλείει ή όχι συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) απάντησε πως δε θα κάνει εικασίες για τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης και πως «Οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις βαίνουν καλώς».

    Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οδεύουμε στην τελική ευθεία με την απόβαση των θεσμών, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο ή προδιαγεγραμμένο. Τέλος, η ίδια πηγή υποστήριξε, σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των θεσμών για το ζήτημα ΔΝΤ-Κομισιόν, ότι έγινε σημαντική πρόοδος στη Washington και ότι δόθηκε η ευκαιρία για επικοινωνία όλων των πλευρών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Liberation: Η Ελλάδα επιβιώνει γιατί οι Έλληνες πεθαίνουν από λιτότητα



    ΣΧΟΛΙΑ