Πολιτική

Κλασικά και παραδοσιακά σημάδια με άρωμα εκλογών

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


Να συμφωνήσουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει άκυρη την εκλογολογία και τις εικασίες που την περιβάλλουν, λέγοντας ορθά – κοφτά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023. Από την άλλη πλευρά σχεδόν όλες οι ανακοινώσεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης εκπέμπουν προεκλογικό άρωμα.

 Όχι μόνο τώρα, μετά τις τελευταίες πρωθυπουργικές δηλώσεις που συνόδευσαν την αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και πριν από αυτές, εδώ και αρκετό καιρό.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις της ΝΔ πάντως, σε συνδυασμό με την πλήρη επιστροφή  σε … πατροπαράδοτες και δοκιμασμένες πρακτικές, δίνουν την εντύπωση ότι οι χιλιοειπωμένες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν και τελειώνουν στα επιτεύγματα του Κυριάκου Πιερρακάκη και στις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εξηγούμαστε. Ενδεικτικά και σχεδόν, αποκλειστικά, το τελευταίο μόλις διάστημα:

  • Πάει όλο και πιο πίσω η κατεδάφιση των αυθαιρέτων πάνω στη θάλασσα, που έχει τύχει και της έγκρισης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για δεύτερη φορά δόθηκε παράταση με το … αστείο επιχείρημα να μη ζημιωθούν οι παραβάτες του νόμου.
  • Καταργούνται με τη βούλα όλα τα μέτρα προστασίας απέναντι στη διασπορά του κορονοϊού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ακόμη χειρότερα, γίνεται σαφές ότι θα καταργηθούν όλα τα δήθεν μέτρα κατά των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονταν (αναστολή εργασίας, αλλά μυστηριωδώς μια χαρά τα έβγαζαν πέρα για μήνες) και τα πρόστιμα που υποτίθεται ότι θα πλήρωναν οι συνταξιούχοι και οι λοιποί άνω των 60, που επίσης γυρνούσαν την πλάτη στα εμβόλια. Άλλωστε, ποτέ δεν έγινε παρακράτηση του πρόστιμου των 100 ευρώ που υποτίθεται ότι θα πλήρωναν κάθε μήνα οι αρνητές.
  • Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η απόλυτη σιωπή περί του επιπλέον χώρου που δόθηκε δωρεάν στα μαγαζιά με τραπέζια και τραπεζάκια, για να τα τοποθετούν πιο αραιά την περίοδο των μέτρων. Είναι γνωστό ότι αντί να τα αραιώσουν πρόσθεσαν περισσότερα, έκαναν αδιάβατα πεζοδρόμια και πλατείες για τους πεζούς πολίτες και βέβαια, ενώ ο Πλεύρης ανακοίνωσε την επαναφορά των αποστάσεων στα προ πανδημίας επίπεδα, κανείς δεν μιλάει για την απόδοση πίσω του χώρου που παραχωρήθηκε στα μαγαζιά!
  • Οι χούλιγκανς – τραμπούκοι των γηπέδων και όχι μόνο, που δρουν και τρομοκρατούν… ζουν και βασιλεύουν. Πάνε τα λόγια τα πολλά που ακούγονταν μετά τον φόνο του άτυχου Άλκη, ενώ είναι να απορεί κανείς τι νόημα έχουν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν ως νόμος για να περιοριστεί η δράση τους… Μια χαρά και ανενόχλητοι πήγαν και γύρισαν, γεμάτοι δόξα, από τη Μασσαλία όπου έδωσαν τις μάχες τους στους δρόμους εναντίον των ντόπιων συναδέλφων τους. Το πιο ωραίο δε απ’ όλα ήταν ότι η αποφασισμένη να επιβάλει το νόμο και τη τάξη αστυνομία μας, παρακάλεσε να μην ανταποδώσουν την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη οι Γάλλοι αντίπαλοι, ομολογώντας ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης…
  • Ανάλογη είναι επίσης η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει τους περίφημους «αστυνομικούς των πανεπιστημίων» μόνο σε ανώτατα ιδρύματα που βρίσκονται έξω από αστικά κέντρα. Που σημαίνει ότι χώροι όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο θα συνεχίσουν να λειτουργούν σαν πεδία δόξας των μπαχαλάκηδων.
  • Όλα αυτά τα όμορφα που εξαγγέλθηκαν για έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τελεσίδικα αν υπάρχει εκμεταλλεύσιμο φυσικό αέριο σε περιοχές που μας επιτρέπει η Τουρκία να τρυπήσουμε, δεν ακούγονται και τόσο πειστικά. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ψάξιμο από ξένους πετρελαϊκούς κολοσσούς, παρά μόνο από δύο εταιρίες ελληνικών συμφερόντων και δεν ακούγεται τίποτα περί εντατικοποίησης των προσπαθειών για περισσότερη εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενδεικτικά, είπαμε, τα παραπάνω. Για να αντιληφθούμε όμως ότι το  γνωστό Ελληνικό … σημειωτόν, παραμένει το άθλημα στο οποίο η χώρα μας έχει κερδίσει τις περισσότερες διακρίσεις!ΣΧΟΛΙΑ