• Πολιτική

    Κυβέρνηση σε ΣΥΡΙΖΑ για Σπίρτζη: Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο πρώην υπουργός κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Μαξίμου μετά τη σφοδρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ύστερα από την απάντηση του τελευταίου όσον αφορά στην επιστολή του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με την οποία ζήτησε να αρθεί η ασυλία του.

    «Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες» αποσαφηνίζεται από το Μαξίμου, ενώ λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τον Σπίρτζη.

    Στην ανακοίνωση των κυβερνητικών πηγών επισημαίνονται ειδικότερα τα εξής:

    «Συνιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθει να διαβάζει καλύτερα τις απαντήσεις στις ενημερώσεις πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες. Και αυτό λόγω του ότι η αλλαγή της επίμαχης διάταξης έγινε μετά το 2019 επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Εξάλλου και οι ”άτυπες πηγές” του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το Σύνταγμα προβλέπει και «”την συγκρότητηση επιτροπής παρά την παραγραφή”. Κοινώς, η λέξη «κλειδί» είναι παραγραφή στην προκειμένη περίπτωση».

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαρινάκης είχε σχολιάσει ως εξής την επιστολή Σπίρτζη προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία ζητά να αρθεί η ασυλία του:

    «Γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία λόγω του ότι για εκείνον ισχύει η αποσβεστική προθεσμία, ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες. ‘Αρα το κάνει εκ του ασφαλούς».

    Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μαρινάκης παραδέχεται πως ο κ. Καραμανλής δεν θα προβεί σε κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη

    Υπενθυμίζεται ότι την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη για την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη και το κατά πόσο θα κάνει το ίδιο ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής είχαν σχολιάσει πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι εν λόγω πηγές θυμίζουν ότι στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες» και όπως λένε, «ουσιαστικά παραδέχεται πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη».

    «Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή», συνεχίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν:

    «Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη».

    Διαβάστε επίσης:

    Κατρίνης: Η ΝΔ θέλει να συντηρήσει με κάθε τρόπο το πολιτικό σκηνικό του ενάμισι κόμματος

    Ανδρουλάκης: Ψηφίζουμε την αγορά των νέων Canadair – Πολύ σημαντικό βήμα ενίσχυσης

    Μητσοτάκης: Υπέρ της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ μέσω της αναβάθμισης της αμυντικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ