• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα επόμενα βήματα μετά τον ανασχηματισμό

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Μετά την ανασύνταξη η… αντεπίθεση. Ο εσωτερικός «ανασχηματισμός» στη Νέα Δημοκρατία, με την ανάδειξη στελεχών του κόμματος σε «σκιώδεις υπουργούς», αποτελεί πλέον γεγονός, και με αυτόν τον στρατηγικό σχηματισμό θα πορευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας στη λογική του «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση, με μόνιμη και αταλάντευτη την απαίτηση για προσφυγή στις κάλπες.

    Σκοπός του «ανασχηματισμού» άλλωστε, όπως ανέφερε και η ίδια η ΝΔ στη σχετική ανακοίνωσή της, είναι «ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της κυβέρνησης “τομέα προς τομέα”, “πρόσωπο προς πρόσωπο”, καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής». Με τον τρόπο αυτό στην Πειραιώς θεωρούν πως η κριτική προς την κυβέρνηση θα είναι πιο αποτελεσματική και εστιασμένη, καθώς ο κάθε «σκιώδης υπουργός» της ΝΔ θα έχει στην αρμοδιότητά του την παρακολούθηση του έργου του αντίστοιχου υπουργείου και θα ελέγχει τον αντίστοιχο υπουργό.

    Με τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων, όλοι στη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εκλογική ετοιμότητα, ώστε να μη βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες.

    Το στίγμα της… ενισχυμένης αντιπολιτευτικής στρατηγικής του αναμένεται να παρουσιάσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη μετά τον «ανασχηματισμό», στην οποία θα αναφερθεί και πάλι στο πάγιο αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές προκειμένου να έχουμε άμεσα αλλαγή πολιτικού σκηνικού, με την ανακοίνωση της σκιώδους κυβέρνησης της ΝΔ να δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Νέα Δημοκρατία τοποθετεί τα θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, και κυρίως την οικονομία και το προσφυγικό, προκρίνοντας τις δικές της θέσεις για μία «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες και για έναν οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, με προμετωπίδα την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τις μειώσεις φόρων.

    Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα να συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, αλλά και στην Αττική, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία και να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για τις θέσεις της.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωστής Στεφανόπουλος: Πανελλήνια συγκίνηση – Έτσι τον αποχαιρετούν απλός κόσμος και πολιτικοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προϋπολογισμός: Κατατίθεται στη Βουλή – Μέτρα λιτότητας 4 δισ. για να μη χρησιμοποιηθεί ο «κόφτης»



    ΣΧΟΛΙΑ