• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο δρόμο προς τις κάλπες με οικονομία, ακρίβεια και καθημερινότητα του πολίτη στο επίκεντρο

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε άτυπους προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Κυβέρνηση. Με τον Πρωθυπουργό, χρησιμοποιώντας πλέον δημοσίως εκφράσεις όπως «το κλίμα μυρίζει εκλογές» (αν και χθες από το Λονδίνο, μετά τις ερμηνείες της συγκεκριμένης αναφοράς, ένοιωσε την ανάγκη να επαναφέρει τον προσδιορισμό για εκλογές «στο τέλος της τετραετίας») να εντείνει τις επισκέψεις του ανά τη χώρα και το εξωτερικό. Με στόχο αφενός την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, αφετέρου την περαιτέρω ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

    Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί αδιαφιλονίκητο προβάδισμα σε αυτούς τους δύο τομείς πολιτικής δράσης και ως εκ τούτου, η στρατηγική που χαράσσουν ενόψει και της τελικής ευθείας προς τις εκλογές του 2023, θα εστιάζει ακριβώς στην περαιτέρω ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Προέδρου της ΝΔ έναντι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το κεντρικό δίλημμα της κάλπης, όπως όλα δείχνουν, θα εμπεριέχεται στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

    Αυτή η αντιπαράθεση κορυφής των δύο πολιτικών αρχηγών και το κάλεσμα στους πολίτες να συγκρίνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ηγετικές ικανότητες του κάθε ηγέτη, διαφαίνεται ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα της προεκλογικής μάχης.

    Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβάλλει τη συνέπεια, τη συνέχεια και τη σταθερότητα, καθώς και την τήρηση των υποσχέσεων, στη λογική «το είπαμε, το κάναμε», τον προοδευτισμό «που αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια». Παράλληλα με την πολυεπίπεδη στήριξη των πολιτών, σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσεων, στήριξη η οποία είναι δυνατή χάρη στην ανθεκτικότητα της οικονομίας, που αναπτύσσεται ταχύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές, δίνοντας τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να συνεχίζει την επιστροφή στην κοινωνία του πλεονάσματος που έχει δημιουργηθεί.

    Στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης απευθείας επαφής με τους ψηφοφόρους, ο Πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, θα συνεχίσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς τη Λάρισα και τα Τρίκαλα. Ενώ, ιδιαίτερο βάρος ρίχνεται στην παράλληλη χρήση επικοινωνιακών εργαλείων για την προσέγγιση στοχευμένων κοινών, όπως οι νέοι, οι γυναίκες και οι αναποφάσιστοι. Όπως πιστοποιεί η νέα «χαλαρή» παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε life style τηλεοπτική εκπομπή.

    Ενδεικτική της προεκλογικής στρατηγικής Μητσοτάκη είναι και η καθιέρωση της εβδομαδιαίας παρουσίασης του κυβερνητικού έργου μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, παρουσίαση η οποία, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός -και πιστοποιούν τα σχετικά likes- είχε τεράστια απήχηση και θετική ανταπόκριση.

    Στο επίπεδο των διεθνών επαφών η αρχή γίνεται σήμερα από το Λονδίνο, όπου εκτός από την παρουσίαση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών σε επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων σε Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σε μια εκτός πρωτοκόλλου συνάντηση με έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και την πορεία της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και το μέλλον του Κτήματος του Τατοϊου.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Καθημερινή μας έγνοια να κάνουμε άλλο ένα βήμα προς μία πιο ισχυρή, σύγχρονη, δίκαιη Ελλάδα για όλους

    Σκληραίνει το προεκλογικό πόκερ – Το «άρωμα των εκλογών» στέλνει στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

    Αυτοί είναι οι 21 επιχειρηματίες και insiders που θα δώσουν το παρών στο roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο – Η νέα γενιά Ελλήνων investment banking και ο Κ. Μητσοτάκης



    ΣΧΟΛΙΑ