• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις αλλά και αυτές είναι υποχρεωμένες να επενδύσουν

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την ανάγκη οι ελληνικές επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να επενδύσουν αλλά και να ενισχυθούν σε ανθρώπινο δυναμικό επεσήμανε από το Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ με τίτλο: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία της βιομηχανικής αναζωογόνησης που δεν πρέπει να χαθεί»,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας  με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θοδωρή Φέσσα.

    «Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες », σημείωσε και  αναφέρθηκε στη σταθερή κυβέρνηση, κάτι που είναι ξένο στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε δύσκολες πολιτικές και να εφαρμόζουμε για παράδειγμα τον αντικαπνιστικό νόμο.

    «Κάνουμε αλλαγές και στην παιδεία, και θέλουμε τα Πανεπιστήμια να έρθουν πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Σήμερα η χώρα είναι πολύ πιο έτοιμη γι αυτές τις αλλαγές και χρέος μας είναι να εκπαιδεύουμε την κοινωνία», σημείωσε.

    Το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα και τα καλύτερα επιτόκια δανεισμού, αλλά και η μείωση φόρων βοηθούν την επιχειρηματικότητα σημείωσε.

    Τόνισε επίσης,  πλειοψηφία του κόσμου σήμερα αντιλαμβάνεται ότι οι μειώσεις των φορών τονώνουν την επιχειρηματικότητα. Βοηθούμε στη ρευστότητα με το πρόγραμμα Ηρακλής , αλλά και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρεώσεις  πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει μέγεθος. Πρέπει να μεγαλώσουν, να επενδύσουν και να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό. Η κουλτούρα των επιχειρήσεων πρέπει να αλλάξει, σημείωσε.

    Τόνισε ότι σύντομα θα δημιουργηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας, ένα εργαλείο συζήτησης για τα προβλήματα της βιομηχανίας. « Θα καταρτίσουμε ένα οδικό χάρτη για όσα περιμένει η βιομηχανία από την Πολιτεία σε κανονιστικό, χρηματοδοτικό και ανθρώπινο επίπεδο, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης», σημείωσε.

    «Η παρουσία των υπουργών εδώ σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησής μας να στηρίξει τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να πατήσουμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Όσο μπορούμε πιο γρήγορα θα πάμε κι όχι πιο αργά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ