• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα στο ΚΠΙΣΝ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Μπάρακ Ομπάμα

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Μπάρακ Ομπάμα


    Στο ΚΠΙΣΝ θα βρεθεί το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί, στις 17:30, σε συζήτηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και του Προέδρου του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

    Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

    Ομπάμα: Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία

    Χθες, Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» στην Αθήνα για την αξιοσημείωτη επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία.

    Ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις που έχει, όχι μόνο στην καταστροφή της χώρας, αλλά και στην επισιτιστική κρίση στην Αφρική, στην ενέργεια, στην κλιματική αλλαγή, στις δημοκρατικές αξίες σε όλο τον κόσμο, επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος.

    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης στην Αθήνα: «Η Ελλάδα δεν είναι η πιο εύφορη γη, είναι γεμάτη πέτρες και δεν είναι η μεγαλύτερη χώρα. Σκεπτόμενοι τη βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη και μέρος της έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρισκόταν στο σταυροδρόμι όπου η Ανατολή, η Δύση, ο Βορράς και ο Νότος συναντιούνταν. Υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία, ανταλλαγή ιδεών με τους τρόπους που γίνεται τις τελευταίες ημέρες».

    «Η δύναμη που υπάρχει στην ανάδειξη ιδεών, στη σύγκριση αξιών και στο μοίρασμα ιστοριών, αυτό θα ωθήσει τη φαντασία σας με τρόπους που τελικά αποτελούν δείκτη προόδου», συμπλήρωσε.

    Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου 75 λεπτά και τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια συνομίλησαν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον κ. Ομπάμα να τους θέτει ερωτήματα για τα όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης αποκλεισμένων από την κοινωνία ανθρώπων, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες.

    Ο κ. Ομπάμα σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο».

    Η υποδοχή του κ. Ομπάμα στην αίθουσα ήταν ενθουσιώδης, με τους απόφοιτους του φετινού προγράμματος να τον υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

    Μαζί του επί σκηνής βρέθηκε η αδερφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα.

    Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023, Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Mexoxo».

    Διαβάστε επίσης:

    Ομπάμα: Η βόλτα του στα σοκάκια της Σίφνου

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τέσσερις υπουργοί «πυλώνες» της νέας κυβέρνησης και ο κρυφός «άσσος» στο Μαξίμου

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ