• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης, οδηγός για το μέλλον το αποτέλεσμα των εκλογών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και πλήρης κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, που θα ευνοήσει και την πορεία προς την αυτοδυναμία, καθώς και μια επιχείρηση για βέλτιστη οργάνωση στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας, κυριαρχούν στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» να υπογραμμίζει ότι υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης και πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι οδηγός για το μέλλον, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει σχέδιο και προκρίνει τις αυξήσεις φόρων, «όπως αποκαλύφθηκε από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου».

    Το αποτέλεσμα της κάλπης θα δώσει και όλες τις απαντήσεις για τα σενάρια διακυβέρνησης της χώρας, τονίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ, επιμένοντας ότι υπάρχει πολιτική προσέγγιση ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη.

    «Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λέει ο κ. Τσίπρας, όπως δεν πιστεύω και τον κ. Ανδρουλάκη που ήδη κινείται κοντά στον κ. Τσίπρα. Έχει αλλάξει σημαντικά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την έχει φέρει πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό έρχεται σε αντίθεση και με την επιθυμία πολλών οπαδών του ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν βρεθήκαμε στη μάχη κατά του λαϊκισμού και απέναντι στη βία της «πάνω» και της «κάτω πλατείας», ενώ σήμερα δεν έχουν αρνητική γνώμη για το έργο που κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ούτε για μένα ως Πρωθυπουργό».

    «Εφόσον σήμερα καταγραφεί μια καθαρή νίκη της ΝΔ δεν θα υπάρχει, πλέον, καμία αμφιβολία για το ποιος πρέπει να είναι ο Πρωθυπουργός και ποιος έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης για τη νέα τετραετία», διαμηνύει ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο Πρωθυπουργός εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «αρνητική προεκλογική εκστρατεία, τυλιγμένη στο «γκρίζο» και στο «μαύρο» ενός κόσμου που υπάρχει μόνο στα δικά τους μυαλά»

    «Εγώ μιλώ για το μέλλον, δεν συκοφαντώ τον πολιτικό μου αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι ο κ, Τσίπρας επενδύει στο διχασμό και στο χάος γιατί δεν έχει σχέδιο», τονίζει με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως η επενδυτική βαθμίδα είναι εφικτή μόνον εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση από τη ΝΔ. «Το μόνο κομμάτι του παζλ για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην πλήρη ευρωπαϊκή κανονικότητα είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Και αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά, μέσα στις πρώτες 100 μέρες θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα», δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης. Αναρωτιέται ωστόσο, αν μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Τσίπρας.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πιο έμπειρος αλλά και πιο αποφασισμένος να συγκρουστεί με κατεστημένες λογικές ή και συμφέροντα που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα πίσω

    «Ουδέποτε φιλοδοξούσα να είμαι ένας απλός διαχειριστής πρωθυπουργός. Θέλω να αλλάξω τη χώρα, να την κάνω πραγματικά Ευρώπη», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας αναδιάταξη υπουργείων.

    Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος χθες το βράδυ δείπνησε με την οικογένειά του, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

    Το «στρατηγείο» της ΝΔ και τα στοιχήματα της ψήφου

    Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, επί της λεωφόρου Πειραιώς, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο-«war room», οι συσκέψεις αναμένονται συνεχείς, από νωρίς το πρωί, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο «στρατηγείο» από νωρίς το μεσημέρι, οπότε θα καταφθάνουν και οι πρώτες πληροφορίες για τα κυλιόμενα exit polls που θα δείχνουν την τάση για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

    Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στο κυβερνών κόμμα στην ψήφο των νέων και των γυναικών, που αποτελούν και την πλειονότητα των αναποφάσιστων. Εκλογικά οφέλη αναμένουν και από την ψήφο ελευθέρων επαγγελματικών, μετά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου.

    Τα ραντάρ της Πειραιώς εστιάζουν και στα αποτελέσματα της Βορείου Ελλάδος και της Θράκης- όπου καταγράφεται τάση όχι τόσο προς την Ελληνική Λύση όσο προς το κόμμα «Νίκη»- καθώς και σε τομείς της Αττικής (Δυτική Αθήνα, Β Πειραιώς) και φυσικά στην Κρήτη -όπου φέτος στη «μάχη» μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ λόγω της καταγωγής του κ. Ανδρουλάκη-γνωρίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, περίπου ένα 5% των πολιτών αποφασίζει «μπροστά στην κάλπη» τι θα ψηφίσει.

    Διαβάστε επίσης

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Βόλτα στην Ερμού – Τι είπε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους

    Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες – Πού βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Όλες οι εκτιμήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ