• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα – Τα διλήμματα και τα επόμενα βήματα στο δρόμο προς τις κάλπες

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου ανέδειξε στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία παρέδωσε την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και την εισήγησή του για τη διάλυση της Βουλής  και την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

    Ο Πρωθυπουργός, πέρα από την έμφαση που έδωσε στην ουσιαστική ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, όπως είχε δεσμευθεί, τις αναφορές στις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών, αλλά και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, κυρίως στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική, εστίασε στη σημασία της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία χαρακτήρισε εθνικό στόχο, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, που με τη σειρά τους επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας.

    Eπιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό προηγούμενα σχετικά ρεπορτάζ του mononews.

    Η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα. Άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο.

    Γι’ αυτό και συνιστά θέμα εξαιρετικής σημασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της, είπε, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

    «Βαδίζοντας προς τις εκλογές, σάς κοιτώ στα μάτια και δηλώνω αισιόδοξος για το αύριο. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι. Μακριά από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά. Και αναγνωρίζοντας πόσο κρίσιμη είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Για να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί. Σταθερά, Τολμηρά και Μπροστά!», ήταν η κατακλείδα του μηνύματος του Πρωθυπουργού

    Το πρόγραμμα περιοδειών και οι ανοιχτές συγκεντρώσεις

    Η επισημοποίηση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή των εκλογών σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας των κομμάτων.

    Στη Νέα Δημοκρατία, με ευθύνη του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής κ. Γιάννη Μπρατάκου και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Παύλου Μαρινάκη, έχει καταρτιστεί ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κορυφαίων Υπουργών, ανά τη χώρα.

    Απόψε, ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος θα πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη γενέτειρά του τα Χανιά και συγκεκριμένα στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης. Νωρίτερα, το απόγευμα, θα επισκεφθεί το πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση.

    Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και ακολούθως, θα παραστεί στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

    Τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Αιγάλεω, έναν ακόμα Δήμο της Δυτικής Αθήνας, εκλογική περιφέρεια στην οποία η ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία, όπως και στις υπόλοιπες της Αττικής, στην προσπάθεια να διευρύνει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Την Τρίτη σειρά έχουν η Θήβα και η Λειβαδιά, την Πέμπτη η Καβάλα και η Ξάνθη.

    Την Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στους Δελφούς και στο «Οικονομικό Φόρουμ», παρουσία που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

    Το επόμενο Σάββατο θα επισκεφθεί την Ιτέα, και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ στις 5 Μάϊου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα.

    Την επομένη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη Χαλκίδα, ακολουθούν Άρτα, Ρόδος, Λέσβος και Βόλος, με τον στόχο του επιτελείου της  ΝΔ να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περιοδεύσει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

    Το προφίλ των συγκεκριμένων περιοδειών θα διέπεται από την απευθείας επαφή του Προέδρου του κόμματος με τους πολίτες, την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ανά περιφέρεια και την ανακοίνωση των επόμενων στόχων ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος της περιφερειακής ανάπτυξης, κεντρικός πυλώνας του προγράμματος της ΝΔ.

    Το προεκλογικό πρόγραμμα, οι προτεραιότητες και το Επικρατείας

    Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε ειδική κεντρική εκδήλωση πιθανότατα στον «Ελληνικό Κόσμο» (που θεωρείται «γουρλίδικος» καθώς εκεί είχε γίνει η ανάλογη εκδήλωση πριν από τις εκλογές του 2019) και σε επιμέρους θεματικές, αρχής γενομένης από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να αναδειχθούν περαιτέρω οι βασικοί άξονες: Αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 25% στο τέλος της επόμενης τετραετίας. Αξιοπρεπής και ανθρώπινη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Αποτελεσματικό και αξιοκρατικό κράτος, μέσω ενιαίων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και αξιολόγηση παντού. Κοινωνικές πολιτικές κυρίως για τη νέα γενιά και ειδικά για τη στέγη. Η συνέχιση της ενίσχυσης της εξωτερικής πολιτικής και των πολιτικών άμυνας και μετανάστευσης.

    Την ίδια χρονική περίοδο είναι σχεδιασμένο να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (με πιθανότερες ημερομηνίες την Πέμπτη ή την Παρασκευή) με τις πληροφορίες να επιμένουν για ιστορική ποσόστωση υπέρ των γυναικών, παρουσία τους ακόμα και σε εκλόγιμες θέσεις, δίπλα στους κκ. Θ. Σκυλακάκη, Χρ. Στυλιανίδη, Στ. Παπασταύρου. Με τα ονόματα της ιστορικού κας. Ειρήνης Ευθυμίου, της κας. Ειρήνης Αγαπιδάκη και της Νεφέλης Μέγκ (της νεαρής youtuber που πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό) να προστίθενται τις τελευταίες ώρες στις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το «επτασφράγιστο μυστικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

    Η επισημοποίηση της διαδικασίας προκαλεί και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι, μετά από την αλλαγή στο πρόσωπο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο να διαδέχεται για την προεκλογική περίοδο τον κ. Γιάννη Οικονόμου, λόγω της υποψηφιότητας του δεύτερου στη Φθιώτιδα, τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, καταλαμβάνει, ως υπηρεσιακή υπουργός, η κα. Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Συνήγορος του Πολίτη. Η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αργότερα σήμερα και η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο το απόγευμα.

    Οι επόμενες εκλογές

    Στην περίπτωση κατά την οποία δεν καταστεί εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά την 21η Μαΐου, ο τόπος οδηγείται σε δεύτερες εκλογές το αργότερο στις 2 Ιουλίου προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος, πολύ περισσότερο που φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων μακριά από τοξικότητες



    ΣΧΟΛΙΑ