• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα πεδία – Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης τετραετίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    κυριακος μητσοτακης κουκακι

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία, όπου θα παραστεί και σε υπογραφές συμβάσεων για νέους οδικούς άξονες, συνεχίζει σήμερα, τελευταία μέρα της άτυπης προεκλογικής εκστρατείας, τις περιοδείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο μεταβαίνει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσει και επισήμως τη διάλυση της Βουλής, ώστε ο τόπος να βαδίσει προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τις οποίες ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, χαρακτήρισε ως μία από τις κρισιμότερες στα χρόνια της μεταπολίτευσης.  

    Η στρατηγική της πρώτης κάλπης και το διακύβευμα

    Ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στη στρατηγική της πρώτης κάλπης, στην οποία, ανεξαρτήτως εκλογικού συστήματος, θα κριθεί ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, και της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας, έθεσε με σαφή τρόπο το διακύβευμα των εκλογών. Ενώ, συνέδεσε άμεσα την πολιτική σταθερότητα με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, για την οποία δήλωσε βέβαιος ότι θα συμβεί εντός του 2023, υπό την προϋπόθεση ο τόπος να έχει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση.

    «Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε χειροπιαστά αποτελέσματα ή θέλουμε εύκολα ψέματα; Θέλουμε κυβέρνηση που ξεπερνά τρικυμίες ή θέλουμε ερασιτέχνες που ναυαγούν στις δυσκολίες;

    Θέλουμε φωνές που θα ακούν και θα σέβονται οι ξένοι ή θέλουμε αμήχανους επισκέπτες που θα κοιτούν παραπονούμενοι; Αποφασίζουμε επιστροφή στους φόρους και στις περικοπές ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις και καλύτερες αμοιβές; Θα βιώσουμε και πάλι μία χώρα «ξέφραγο αμπέλι» στις απειλές ή θα την κρατήσουμε περήφανη και θωρακισμένη απέναντι στις επιβουλές; Και τελικά, θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα;» υπογράμμισε θέτοντας το σύνθετο ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες.

    Οι κίνδυνοι από τη χαλαρή ψήφο και την «κυβέρνηση των ηττημένων

    Ο Πρωθυπουργός, παράλληλα, με το «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», ανέδειξε τους κινδύνους από μια «χαλαρή ψήφο», λέγοντας ότι «δεν χωρούν επιπολαιότητες, ούτε δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας, γιατί αυτές οι εύκολες διαμαρτυρίες μπορεί να μετατραπούν γρήγορα σε πολύ οδυνηρές μαρτυρίες. Και το κάθε λάθος που θα γίνει στις εκλογές, μετά δεν θα διορθώνεται, το κακό θα έχει συμβεί».

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ταυτόχρονα, στην καταγγελία των «κυβερνήσεων συνεργασίας», προτάσσοντας την ανάγκη λήψης γρήγορων αποφάσεων, όχι υπό το βάρος κομματικών παζαριών, διότι πίσω από την «συνεργασία» κρύβεται η «παραλυσία». Αλλά, και τον υπαρκτό κίνδυνο δημιουργίας μιας «κυβέρνησης των ηττημένων», ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜεΡΑ 25, επαναφέροντας τον όρο «πολιτική τερατογένεση».

    «Όλοι τους, άλλωστε, το ομολογούν εμμέσως. Άλλος αποκλείοντας τον αρχηγό του πρώτου κόμματος για Πρωθυπουργό, για έναν «άγνωστο Χ».  Άλλος παραπέμποντας απλώς σε ένα θολό μετεκλογικό τοπίο. Οι κίνδυνοι, λοιπόν, είναι πολλοί και είναι όχι μόνο ορατοί. Και είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει κάθε ψηφοφόρο. Εκείνον που ενδεχομένως να θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αλλά να δει μετά Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη», σημείωσε με νόημα.

    Εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και επέμεινε στη σύγκριση παρά στη σύγκρουση, εστίασε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, κάνοντας λόγο για «νέα ψέματα» και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποτελεί «εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση».

    Δικαιολογώντας αυτούς τους βαρείς χαρακτηρισμούς ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι παροχές  που «τάζει» ο κ. Τσίπρας κοστίζουν περί τα 45 δισεκατομμύρια σε βάθος τετραετίας. Και, αν ποτέ εφαρμοζόντουσαν, είτε θα οδηγούσαν σε ένα «τσουνάμι» νέων φόρων ή, ακόμα πιο πιθανό, σε χρεοκοπία της χώρας και σε νέα μνημόνια.

    Ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική παρουσία δίπλα στον κ. Τσίπρα, του καταδικασμένου από το Ειδικό Δικαστήριο, με το ιστορικό 13-0, Νίκο Παππά. Αντέτεινε τις καταγγελίες για τον κ. Γεωργούλη με το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» και το «λάκκο» των χυδαιοτήτων, στον οποίο «οι ίδιοι τώρα πέφτουν μέσα, δειλιάζοντας να ζητήσουν συγγνώμη ακόμα και όταν όλα και όλοι τους διαψεύδουν».

    Υπενθύμισε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε τις συμφωνίες για τους αμυντικούς εξοπλισμούς, διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς με τα fake news της δήθεν «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, και απείχε από τη ρύθμιση που προστατεύει τη Βουλή από τους νεοναζί, τους καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τους «αχυρανθρώπους» τους.

    Οι πέντε προτεραιότητες της επόμενης μέρας

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ, εκτίμησε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει δείξει και τόσο σημαντικό έργο σε ένα τόσο μικρό διάστημα αλλά και σε τόσο δυσμενές περιβάλλον. Και από τον απολογισμό της  τετραετίας, πρόταξε τους 423 νόμους που ψηφίστηκαν, τη μείωση 50 φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τις αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτατο μισθό, τη μείωση της ανεργίας, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων, που επιτρέπει το μέρισμα της ανάπτυξης να επιστρέφεται στην κοινωνία, τη μείωση του δημόσιου χρέους, την προσέλκυση επενδύσεων -κυρίως ενεργειακών- και την αύξηση των εξαγωγών. Προέβλεψε δε, ότι η ανάπτυξη το 2023 θα κινηθεί με ρυθμό τριπλάσιο του μέσου ρυθμού της Ευρωζώνης.

    Αναφορικά με τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, όπως θα παρουσιάζονται αναλυτικά και στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

    Αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 25% έως το τέλος του 2027, εφόσον υπάρξει ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 3%.

    Αξιοπρεπής δημόσια υγεία με παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν και από Ταμείο Ανάκαμψης.

    Καλύτερο κράτος (το οποίο αναγνώρισε ότι εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγάλο «ασθενή») και αποτελεσματικότερο δημόσιο με αξιολόγηση για όλους, επιβράβευση και ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών.

    Στήριξη της νέας γενιάς με πολιτικές γύρω από τη στέγη και διπλασιασμό των σχετικών κονδυλίων. Αλλά και σπίτια από το Πρόγραμμα ESTIA, τα οποία θα διατεθούν σε μονογονεϊκές οικογένειες.

    Συνέχιση της εθνικής πολιτικής στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

    «Η συνέπεια των λόγων με τις πράξεις μας γίνεται η νέα συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό», δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προδιαγράφοντας τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του προς τους πολίτες, καθ όλη την προεκλογική περίοδο.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν-Αν οι αριθμοί το επιτρέψουν θα συνασπιστούν ακόμα κι αν ηττηθούν

    Μητσοτάκης: «Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μία πραγματική επανάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ