• Πολιτική

    Κύπρος: Στην σκιά των σχεδίων διχοτόμησης η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ σήμερα

    • NewsRoom
    ΟΗΕ: Συμφωνία Αναστασιάδη-Τατάρ για εισαγωγή δικτύου 5G στην Κύπρο

    Νίκος Αναστασιάδης


    Σήμερα στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ερσίν Τατάρ, τον εκλεκτό του Ερντογάν που κέρδισε τις εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

    Η συνάντηση θα είναι άτυπη και θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα των ΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, παρουσία της ίδιας.

    Ο Ν. Αναστασιάδης αναμένεται να κάνει δηλώσεις κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τατάρ.

    Στο πρώτο του μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία μετά την εκλογή του ο Τατάρ είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος για λύση του Κυπριακού στην «βάση των πραγματικοτήτων», διατύπωση που παραπέμπει στην λύση της διχοτόμησης και όχι στην λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, βάση όλων των διαπραγματεύσεων από το 1977 μέχρι σήμερα.

    Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της, «να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας».

    Επίσης, έστειλε προειδοποιήσεις και στα Ηνωμένα Έθνη «να βγουν επιτέλους από τα καλούπια».

    Διαβάστε επίσης: Νέος ηγέτης στα Κατεχόμενα: Έτοιμος για λύση στην «βάση των πραγματικοτήτων» – Στέλνει μηνύματα σε Λευκωσία και ΟΗΕ

    Δείτε ακόμη: Ερντογάν: Πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η λύση δύο κρατών στην Κύπρο



    ΣΧΟΛΙΑ