Πολιτική

Κικίλιας: Ο κ. Βούτσης κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

  • NewsRoom
Κοροναϊός

Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας


Κριτική στον Νίκο Βούτση άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο, καθώς όπως είπε, αποφάσισε να συμπεριφερθεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφερόμενος στην υπόθεση Παπαχριστόπουλου και την εμπλοκή του προέδρου της Βουλής δήλωσε πως αυτή η εικόνα πλήττει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού.

«Πηγαίνει ένας βουλευτής στον πρόεδρο της Βουλής με την παραίτησή του ανά χείρας. Ο πρόεδρος της Βουλής τού απαντάει «κράτα το βρε αδερφέ 4-5 μέρες ακόμα για να τελειώνουμε με την ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ξαναέρχεσαι μετά». Από τη μία γκαζόζες, από την άλλη αυτοκίνητα που μένουν στον δρόμο, η αίσθηση που μένει στην πλατιά μάζα των συμπολιτών μας, είναι ότι κάποιοι μοιραίοι συναλλάσσονται μεταξύ τους προκειμένου αυτή η θλιβερή κυβέρνηση να πάει λίγο παρακάτω» δήλωσε προσθέτοντας πως τη Δευτέρα το μεσημέρι ο κ. Βούτσης θα επιχειρήσει με αυτή την απαράδεκτη πρακτική, να αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής.

«Η Νέα Δημοκρατία θα αντιδράσει σθεναρά. Τα όπλα μας για να υπερασπιστούμε τον Κοινοβουλευτισμό είναι όλα έτοιμα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός πηγαίνει «αδιάβαστος» στην ‘Αγκυρα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα. «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα του θέσει τα πάντα, από τη συνθήκη της Λοζάνης του 1923 μέχρι και σήμερα. Αν χειριστεί τα ελληνοτουρκικά, όπως χειρίστηκε το σκοπιανό, έρχονται μεγάλα προβλήματα και τραγωδίες για τον ελληνισμό.

Όπως φάνηκε στην αποτυχημένη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, μόνο ζημιά μπορούν να μας κάνουν αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες.

Όμως, ο κ. Τσίπρας έχει εντάξει τα εθνικά μας θέματα στην προεκλογική του καμπάνια. Θεωρεί ότι μπορεί να πιστωθεί πως λύνει χρόνια θέματα, ακόμα και αυτό γίνεται ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα.

Τι πέτυχε μέχρι σήμερα στα εθνικά μας θέματα ο κ. Τσίπρας;

Άνοιξε ο ίδιος ως επισπεύδων το θέμα των Σκοπίων, σπάζοντας το μπλοκ της συναίνεσης των κομμάτων και χάραξε δική του επιζήμια πολιτική. Τι θέλει να συμφωνήσει τώρα με τους γείτονές μας σε σχέση με τα ενεργειακά; Και πώς πιστεύει ότι μπορεί να κάνει συμφωνίες χωρίς συναίνεση, ερήμην των πολιτικών κομμάτων;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Όσον αφορά τις αλληλοκατηγορίες Κοτζιά – Καμμένου ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως εκβιαστές και εκβιαζόμενοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας.

«Ο κ. Τσίπρας είχε υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη με συνέπεια τη γνωστή τραγωδία για την οικονομία μας.

Είχε υπουργό Εξωτερικών τον κ. Κοτζιά και υπουργό ‘Αμυνας τον κ. Καμμένο, οι οποίοι σφάζονται μπροστά του και αλληλοεκβιάζονται, με τον πρωθυπουργό να μην τολμά να πάρει θέση.

Η χώρα σέρνεται με μια κυβέρνηση, η οποία πλέον δεν κάνει μόνο ζημιά στη μέση ελληνική οικογένεια με την υπερφορολόγηση, κάνει ζημιά και στα εθνικά μας θέματα» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Σκέψεις για πρόταση μομφής κατά του Βούτση


ΣΧΟΛΙΑ