• Πολιτική

    ΝΔ: Σκέψεις για πρόταση μομφής κατά του Βούτση

    • NewsRoom
    βουτσης

    Νίκος Βούτσης


    Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εξετάζει η ΝΔ, ειδικά μετά από την την προτροπή του κ. Βούτση προς τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, γεγονός που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά τις απειλές του Πάνου Καμμένου.

    Σε αποψινή του ομιλία στην Πάτρα , ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να στείλει αυστηρό μήνυμα στον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ειδάλλως, όπως είπε, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου».

    «Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια» είπε με έμφαση.

    Υπενθυμίζεται ότι στην συζήτηση για το προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον κ. Βούτση είχαν σκληρή αντιπαράθεση, που όμως δεν ήταν μια έκρηξη της στιγμής, αλλά συνεχόμενα κρούσματα από την πλευρά του προέδρου της Βουλής που δεν ανταποκρίνονταν στο ρόλο του. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τον είχε καλέσει να σταματήσει να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

    Η Νέα Δημοκρατία έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ώστε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια που απολαμβάνει ως αρχηγός κόμματος ο Πάνος Καμμένος. Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι οι κινήσεις πανικού του Μεγάρου Μαξίμου ευτελίζουν τους θεσμούς και έχει καλέσει τον κ. Βούτση να μην συμμετάσχει στους σχεδιασμούς αυτούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα ρέστα από τη ΝΔ ζητά τώρα ο Δραγασάκης μετά τις δήλωσεις για τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κυβέρνηση διαψεύδει τις διαρροές για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ