• Πολιτική

    Κικίλιας: «Η κυβέρνηση πρέπει να βγει 20 βήματα μπροστά από την ελληνική κοινωνία»

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    «Δεν σχολιάζω ποιοι είχαν ευθύνες χθες ή προχθές, αυτό έχει ήδη κριθεί από την κοινωνία σε προηγούμενες εκλογές. Η κυβέρνηση δεν ήρθε για να συγκριθεί με το χθες, αλλά για να το αλλάξει. Εδώ συζητάμε τι δεν κάναμε εμείς καλά και τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».

    Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η ειλικρινής συγγνώμη για αυτή την τραγωδία στην οποία χάθηκαν 57 άνθρωποι- κυρίως νέα παιδιά- θα συνοδεύεται από πραγματικά μέτρα, πάταξη των παθογενειών και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι τώρα η κυβέρνηση πρέπει να βγει 20 βήματα μπροστά από την ελληνική κοινωνία- που δικαίως διαδηλώνει ειρηνικά στους δρόμους- να κάνει πραγματικές τομές και να δώσει ριζοσπαστικές λύσεις στις παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων. Σημείωσε, δε, ότι δεν θα πρέπει να μηδενιστούν όσα σημαντικά έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια τετραετία πολλαπλών κρίσεων για να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες.

    Αναφορικά με το τι έφταιξε στην τραγωδία των Τεμπών, επεσήμανε ότι η διερεύνηση είναι έργο της Δικαιοσύνης. «Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε αναρμόδιοι και με μικρή πληροφόρηση, γιατί όπως βλέπετε προκύπτουν νέα στοιχεία και νέα έγγραφα που πολλές φορές καταρρίπτουν το ένα το άλλο. ‘Αρα, μήπως θα πρέπει να κάνουμε μία αρχή, επιτρέποντας επιτέλους να υπάρχει ξεχωριστά η δικαστική εξουσία, η νομοθετική και η εκτελεστική, και η κάθε μία να κάνει τη δουλειά της;» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ειδικά σε αυτές τις τραγικές στιγμές δεν έχουν θέση η πόλωση, η τοξική κομματική αντιπαράθεση και οι συζητήσεις για εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι «κακιά η χώρα», αλλά κακός ο «Κυβερνήτης» της»

    Οικονόμου: Κάλεσε τον Σπίρτζη σε κατ´ αντιπαράσταση συζήτηση με Γεραπετρίτη στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ