ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Χρήσιμη» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κομισιόν την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην ανάρτησή της στο Twitter σημειώνει ότι «χαιρετίζει την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών» Ελλάδας και Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει στο tweet της: «Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ».
Νωρίτερα και ο γγ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου σημειώνοντας ότι «καλή πρόοδος» έχει συντελεστεί στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το ΝΑΤΟ.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα».
«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς» ανέφερε.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Master Plan για τον Λιμένα Ζακύνθου και ο «χάρτης» του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών
- Γενιδούνιας στο mononews: Kαλούμε τη διοίκηση της Hellenic Train να άρει τις απολύσεις
- Πώς να συνταξιοδοτηθείτε με οφειλές έως 30.000 ευρώ- Έχουν υποβληθεί 6.500 αιτήσεις
- Digital Realty: Τέλος του χρόνου σε λειτουργία το 4ο Data Center – Σχέδια για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα
