• Top Stories

    Κατσίκης: Τέλος οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίκης

    Ο Κώστας Κατσίκης


    Την θέση ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες επανέλαβε ο Κώστας Κατσίκης, λίγη ώρα πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο.

    Βάζοντας στην εξίσωση και την παράμετρο των εξελίξεων στην ΠΓΔΜ, όπου ο Ζόραν Ζάεφ δυσκολεύεται να βρει τις 80 θετικές ψήφους, ο Κώστας Κατσίκης δήλωσε πως με δεδομένο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.

    Επιπλέον, επισήμανε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός καταφύγει στη Βουλή. «Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν περνάει η Συμφωνία των Πρεσπών, που αυτός είναι ο σκοπός μας» δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Εν τούτοις, ο κ. Κατσίκης δήλωσε πως οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά στη Βουλή. Τέλος, μιλώντας για το αν η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είναι συμπαγής, τόνισε: «Είμαστε πολιτική δύναμη εδραιωμένη πλην Παπαχριστόπουλου». Αναφορικά με την στάση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, πρόσθεσε: «Ακούσατε την κ. Κουντουρά να πει τίποτα αντίθετο με το κόμμα;».

    Σήμερα στις 13:00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με το ποιοι ακολουθούν τον Πάνο καμμένο και ποιοι όχι. Στη συνέχεια εκκρεμεί το τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα όπου θα ξεκαθαρίσει το μέλλον της συγκυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πρώτη απάντηση των ΑΝΕΛ: Φεύγουμε, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, λέει ο Κ.Κατσίκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τα σενάρια ανοιχτά στην συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου



    ΣΧΟΛΙΑ