• Πολιτική

    Κασσελάκης σε δημοσιογράφους: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να μου χρεώσει παρωπίδες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

    Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    «Όταν η τυφλή κομματική σκοπιμότητα και η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων προβάλλονται από την κυβέρνηση της ΝΔ ως πολιτικό όραμα, τότε δεν πρέπει να ξαφνιάζει που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολογεί ειρωνευόμενος, παρ’ ότι η άγνοια για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει τελικά σε άβολη θέση απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή.

    Παράλληλα υπογράμμισε πως «είναι προφανές, λοιπόν, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να μου χρεώσει άρνηση και παρωπίδες -παρά την προσπάθειά του- ως προς το αν θα μπορούσε να έχει παρουσία στην Ελλάδα ένα ξένο Πανεπιστήμιο, όπως το University of Pennsylvania».

    «Επειδή», συνέχισε, «το ήδη υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει τη συνεργασία και του University of Pennsylvania και όλων των πανεπιστημίων, ακόμη και των μεγαλύτερων και πιο διάσημων πανεπιστημίων στον κόσμο, προκειμένου να συνάψουν από κοινού ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα με όλα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και ήδη έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται τέτοια κοινά προγράμματα».

    Επισήμανε δε ότι «το τελευταίο δε από τα πέντε μέτρα που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτό ακριβώς αναφέρεται».

    «Αλλά είναι πια γνωστό. Υπάρχει ο σωστός τρόπος και υπάρχει και ο τρόπος της κυβέρνησης, που στην περίπτωση των ιδιωτικών ΑΕΙ περνά και από την παραβίαση του Συντάγματος» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μητσοτάκης: Ο κ. Κασσελάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, αλλά εάν ερχόταν παράρτημά του εδώ, αυτός θα έλεγε όχι

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καταλόγισε αντίφαση στον Στέφανο Κασσελάκη.

    Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, όταν ο ίδιος σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

    «Έχετε πρόεδρο που σπούδασε σε σπουδαίο πανεπιστήμιο μη κρατικό. Σπούδασε με υποτροφία γιατί χτίζει καταπιστεύματα και υπεραξία. Σε αυτό σπούδασε ο κ. Κασσελάκης. Αν ερχόταν το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια εδώ να κάνει παράρτημα. ο κ. Κασσελάκης θα έλεγε “όχι, να μην γίνει εδώ”» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

    «Αν το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια αποφασίσει να φτιάξει παράρτημα και να δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες να φοιτήσουν με υποτροφία ο κ. Κασσελάκης θα έλεγε “όχι”. Ο κ. Κασσελάκης, που σπούδασε με υποτροφία στο ίδιο πανεπιστήμιο», συνέχισε.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Στις 14 Μαρτίου η εκκίνηση της καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές

    Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

    Πιερρακάκης-Βορίδης: Έδειξαν φωτογραφίες φλεγόμενων αστυνομικών από μολότωφ από τα επεισόδια



    ΣΧΟΛΙΑ