• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απείλησε με δημοψήφισμα – Αποχώρηση Φλαμπουράρη με κατηγορίες για αυταρχισμό

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Ιδιαίτερα τεταμένο υπήρξε το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρόταση αναβολής των εσωκομματικών εκλογών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και η πρόταση της ηγετικής ομάδας για ηλεκτρονική ψηφοφορία παρά την άρνηση των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος, εκτόξευσαν το θερμόμετρο στα ύψη.

    Η επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση της ΚΟΕΣ μπλόκαρε την απόφαση Κασσελάκη για ψηφιακή ψηφοφορία, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει δημοψήφισμα, για να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε περίπτωση που δεν περνούσε από το κομματικό όργανο.

    Ο τρόπος, ωστόσο, της τοποθέτησής του κ. Κασσελάκη φέρεται να προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να κάνει λόγο, κατά πληροφορίες για αυταρχισμό. Το κλίμα εντάθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς πολλά στελέχη δυσφόρησαν, ανάμεσα στα οποία οι Ζωή Καρκούλια και η Κατερίνα Νοτοπούλου, που μετά από αυτό ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί παρουσία του Προέδρου.

    Κασσελάκης: Προειδοποιεί με συνέπειες τον Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

    «Θα υπάρξουν συνέπειες» για όποιον βουλευτή δεν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Τη δήλωση αυτή φέρεται να έκανε νωρίτερα – σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (μέσω διαδικτύου) της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο ζήτημα που έθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνοντας πως «θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει». Αυτά ενώ ήδη στην Βουλή ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έχει ήδη καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

    Η δήλωση που έκανε ο κ. Κασσελάκης αποτελεί προφανώς προειδοποίηση προς τον υπερτομεάρχη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη που φέρεται διατεθειμένος να καταψηφίσει η να απέχει από την ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη (15/2).

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δεν απείλησα καθηγητή – Ήταν μία ενδοσχολική διαφωνία που λύθηκε άμεσα

    Μπέος: Στο σκαμνί για το ρατσιστικό «μαϊμού» στον Τετέι – Δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

    Πλεύρης για ομόφυλα: Διαφωνώ με το νομοσχέδιο, δεν θα δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα



    ΣΧΟΛΙΑ