• First Top Stories

    Κανένας συμψηφισμός προσφυγικού και διαπλοκής διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου


    Με  τον  πιο  σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η  κυβέρνηση διαμηνύει προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι άλλο πράγμα είναι το  προσφυγικό και άλλο η  διαπλοκή την οποία δεν πρόκειται να σταματήσει να πολεμά μέχρι τέλους. “Δυστυχώς, η συναίνεση για το Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή” έλεγαν κορυφαίες  κυβερνητικές πηγές απευθυνόμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση ενώ παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι κάλεσαν τον Κυριάκο  Μητσοτάκη  να απαντήσει  δημοσίως  για την λίστα Μπόργιανς .

    “Κάνουν λάθος ο Κυριάκος  Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο Προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «μετρά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά”, έλεγαν χαρακτηριστικά οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα .

    “Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια.
    Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει. Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή.

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας πάντως  χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό τόνισε ότι  η αδυναμία συνεννόησης των Ευρωπαϊκών χωρών για τα θέμα αυτό στρώνει  το έδαφος για την άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομή συνολικά την Ευρώπη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κατέκρινε ακόμα  το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες στάσεις είναι καθ’ όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ.  Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον πλήρη σεβασμό τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης. Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει ,με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ