• Top Stories

    Καμμένος: Ζήτησε την άδεια των υπουργών να τους αποσύρει από την κυβέρνηση, αλλά δεν την έλαβε

    • NewsRoom


    Την άδεια των στελεχών των ΑΝΕΛ που κατέχουν κυβερνητικά πόστα να τους αποσύρει από την κυβέρνηση, όταν το κρίνει απαραίτητο, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα,  κάποιοι εξ αυτών τον κατηγόρησαν για τις κινήσεις του που -όπως είπαν- έφερε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

    Με την θέση Καμμένου συντάχθηκαν, όπως αναμενόταν, ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Οι υπόλοιποι (Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Νίκος Μαυραγάνης) ζήτησαν να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των υπολοίπων βασικών στελεχών που απουσίαζαν σήμερα.

    Η πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ τάχθηκαν με σαφήνεια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων στα Σκόπια, είπε στους δημοσιογράφους πως ούτε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει σήμερα, ούτε την συνέντευξη στο Star θα δώσει απόψε.

    Με τον πρωθυπουργό «είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να συναντηθώ με τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε να δώσω συνέντευξη στο Star, αν δεν δούμε το τελικό κείμενο των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια, γιατί συνεχώς καταθέτουν τροπολογίες».

    «Αν δεν έχουμε εικόνα από τα Σκόπια δεν θα γίνει τίποτα, ούτε η συνάντηση με τον Τσίπρα, ούτε η συνέντευξη στο Star. Μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που γράφονται» πρόσθεσε αναφερόμενος στις πληροφορίες για ψήφο κατά συνείδηση στην ψήφο εμπιστοσύνης.

    Από την συνεδρίαση απουσίαζε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

    Εν τω μεταξύ, στην αρχή της συνεδρίασης της ΚΟ, ο Πάνος Καμμένος είπε απευθυνόμενος στους φωτορεπόρτερ: «Βγάλτε φωτό για να μην βγάζετε σενάρια». Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, είπε: «Είπαν ότι ήσουν για καφέ» (σ.σ.: στην αναβληθείσα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη).

    Σήμερα το πρωί, κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής η ΝΔ, δια του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

    «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» απάντησε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διασωθεί από το ναυάγιο με κεντροαριστερούς γυρολόγους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήξεις-αφήξεις από Καμμένο: Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν είμαι απερχόμενος υπουργός Άμυνας

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΓΔΜ: Αγωνία σε Αθήνα και Σκόπια εν όψει της ψηφοφορίας



    ΣΧΟΛΙΑ