ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη δημιουργία ενός μουσείου «Ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου» προτείνει για τη Θεσσαλονίκη η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τον Πολιτισμό.
Παράλληλα στις προτάσεις της συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και αυτή για τη δημιουργία μουσείου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό πολιτισμό.
Αναλυτικότερα, οι προτάσεις του συνδυασμού της κ. Νοτοπούλου για τον Πολιτισμό περιλαμβάνουν τις εξής προτάσεις:
-Σχεδιάζουμε «Αρχείο Πολιτισμικής Ιστορίας» της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα, σε συνεργασία και διασύνδεση με τα υφιστάμενα θεματικά μουσεία. «Αναδεικνύουμε την ιστορία χωρίς να είμαστε φοβικοί και φωτίζουμε πολιτισμικές πτυχές που είχαν αποσιωπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν στο κυρίαρχο αφήγημα».
-Στηρίζουμε το σχεδιαζόμενο «Μουσείο Ολοκαυτώματος» και συμβάλλουμε στη συλλογή των ταφικών επιγραφών του καταστραφέντος Ισραηλιτικού Νεκροταφείου.
-Προγραμματίζουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό». Προωθούμε τη γνωριμία του κοινού της πόλης με τα εικαστικά, αρχιτεκτονικά και μουσικά γνωρίσματα της περιόδου.
-Ιδρύουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.
-Δημιουργούμε «Αρχείο Γυναικείων Κινημάτων» για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και δημοκρατία.
-Σχεδιάζουμε «Μουσείο Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης» σε κτίριο ιστορικών συμβολισμών (π.χ. στην οδό Φιλίππου – Χριστόπουλου – Δελμούζου).
-Προωθούμε την ίδρυση «Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς» (κλωστοϋφαντουργίας, κατεργασίας δέρματος, αργυροχρυσοχοΐας, δομικών και μηχανολογικών κατασκευών).
-Καθιερώνουμε τη μηνιαία «Ημέρα Μουσείου», με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνών της πόλης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το «παράπονο» της Νοτοπούλου: «Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν μόνο 50 για το κλίμα, αλλα εκατοντάδες για την Μακεδονία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CNN: Αμερικανικό F-35 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση αφού χτυπήθηκε από ιρανικά πυρά
- Όχι μόνο μέτρα: Η κυβέρνηση κρίνεται στη δίκαιη κατανομή των βαρών
- Πετρέλαιο: Οι ομοιότητες με την κρίση του 1970 και πώς να προστατέψετε την περιουσία σας
- Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Είναι κινητό φαινόμενο χυδαιότητας, κάνει bullying σε όποιον βλέπει μπροστά της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.