Πολιτική

Το «παράπονο» της Νοτοπούλου: «Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν μόνο 50 για το κλίμα, αλλα εκατοντάδες για την Μακεδονία»

  • NewsRoom
κατερινα νοτοπουλου

Κατερίνα Νοτοπούλου, Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης


Μια σύντομη παρέμβαση στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για «την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη», με ομιλητές τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κούλογλου, έκανε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου, με αφορμή τις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε τα παράπονά της για την νεολαία της Θεσσαλονίκης.

«Με αφορμή το Μακεδονικό στην πόλη μας ξέσπασαν ακραίες φωνές που ήταν κλεισμένες για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, βγήκαν, μας σόκαραν, μπήκαν όμως πολύ γερά μέσα στους νέους ανθρώπους. Όταν έγινε ακτιβιστική δράση για το κλίμα σε όλη την Ευρώπη μαζεύτηκαν εκατοντάδες νέοι που διαδήλωσαν μαζικά. Στη Θεσσαλονίκη ήταν 50. Αντίθετα έζησα μια μέρα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου από έξω πέρασαν περίπου 500-600 μαθητές, κάποιοι από αυτους πάνω σε άλογα μοίραζαν φυλλάδια που έλεγαν ότι η δημοκρατία πουλά τη Μακεδονία. Ήταν της μόδας. Ψάχνω να βρω την απάντηση, ποια είναι σημαία που θα σηκώσουν οι νέοι άνθρωποι σήμερα; Πώς θα ξανά πιστέψουμε ότι η Νοτοπούλου δεν είναι αυτό που λένε;», ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.ΣΧΟΛΙΑ