• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης: Με …ζιβάγκο στο δρόμο προς τις κάλπες – Ξανά στο προσκήνιο η 26η Μαρτίου – Όλο το παρασκήνιο


    Το σενάριο της επίσημης ανακοίνωσης του χρόνου των εκλογών εντός των πρώτων εξήντα ημερών του 2023 με στήσιμο της πρώτης κάλπης την Κυριακή 26 Μαρτίου, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά και την πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα πάρει τις αποφάσεις του …στο βουνό, μιας και θα περάσει μέρος των εορτών στο Μέτσοβο.

    Παρά το γεγονός ότι της ανωτέρω φράσης του Πρωθυπουργού είχε προηγηθεί το «μας περιμένει πολλή κοινοβουλευτική δουλειά», με τον Υπουργό Επικρατείας Ακ. Σκέρτσο να εισηγείται στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2023, τον έτερο Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη να εκτιμά ότι  «το αρνάκι στο χωριό θα το φάμε με ησυχία, η αίσθησή μου είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ολοκλήρωση της τετραετίας», και τον Θ. Λιβάνιο, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άτυπο εκλογολόγο του Μεγάρου Μαξίμου, να δηλώνει με νόημα ότι τα logistics (σσ του εκλογικού μηχανισμού) «δουλεύουν καλύτερα όταν ζεσταίνει ο καιρός», έγκυρες πηγές από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι πλέον, πάνω- πάνω στα συρτάρια του πρωθυπουργικού γραφείου, βρίσκεται η εισήγηση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μια μέρα μετά από την εθνική εορτή, που φέτος «πέφτει» ημέρα Σάββατο. Και η επαναληπτική κάλπη (εφόσον στηθεί) να λαμβάνει χώρα μια από τις Κυριακές του Απριλίου, συναρτήσει των διερευνητικών εντολών που θα λάβουν τα κόμματα αλλά και της διακηρυγμένης βούλησης του Κ. Μητσοτάκη η προεκλογική περίοδος να είναι η συντομότερη δυνατή, ώστε να απομειωθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και οι κίνδυνοι έναντι της τουρκικής απειλής.

    Με αυτό τον τρόπο, λένε οι εισηγητές της εν λόγω πρότασης, «ο Πρωθυπουργός θα μπορέσει να έρθει σε αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος» τύπου Αττικής Οδού, λόγω χειμώνα, παράλληλα θα έχουν προχωρήσει στην πράξη αρκετά από τα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως το market pass, η αύξηση των συντάξεων, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλα, θα είναι κοντά η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ, βασικό προεκλογικό αφήγημα θα αποτελέσει η αύξηση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα την δεύτερη τετραετία».

    Μιμείται ο Κυριάκος τον Ανδρέα Παπανδρέου;

    Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η…σκόνη που σηκώνουν απανωτές αναφορές στα ΜΜΕ -και στον χώρο των ανώνυμων τρολ του διαδικτύου-, για τη νέα εμφάνιση του Πρωθυπουργού με … ζιβάγκο στην πρόσφατη περιοδεία του στην Ημαθία, κατά το «πρότυπο» ταυτόσημης ενδυματολογικής προτίμησης σε προηγούμενη επίσκεψη στην Αρκαδία και ανάλογης, με πουκάμισο και χωρίς γραβάτα, στην Αχαΐα.

    Στην αντιπολίτευση έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ μιμείται τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ άλλοι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έπαθε Μακρόν», καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος πραγματοποιεί εσχάτως ανάλογες δημόσιες εμφανίσεις.

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες αναφορές με ανθυπομειδιάματα. Θυμίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην (πολιτική) του «γκαρνταρόμπα» το συγκεκριμένο κλασσικό ένδυμα πριν από τις εκλογές του 2019. Παραπέμπουν κάθε ενδιαφερόμενο, για παράδειγμα, στις σχετικές φωτογραφίες από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ τον Ιανουάριο του συγκεκριμένου έτους.

    Όσο για τους πολιτικούς και επικοινωνιακούς συμβολισμούς και στόχους πίσω από το ρούχο που, στην Ελλάδα, ταυτίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έγκυροι κοινοβουλευτικοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημειώνουν ότι «σημασία δεν έχουν …τα ζιβάγκο, έχουν οι κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές και ποιος αρχηγός μπορεί να τις υποστηρίξει στα μάτια του κόσμου, όπως προκύπτει ότι επιτυγχάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διαφορά από τον δεύτερο κ. Τσίπρα, ο οποίος επιχείρησε να μιμηθεί –και ενδηματολογικά- τον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, όπως και με την απουσία γραβάτας, με τα γνωστά αποτελέσματα».

    Στην ίδια κατεύθυνση, συνεργάτες του Πρωθυπουργού δίνουν έμφαση στα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ημαθία, όπου μιλώντας ανάμεσα στους πολίτες, μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

    «Μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό».

    Εξάλλου, λένε στη ΝΔ, «οι κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης ξεδιπλώνονται εδώ και τρία χρόνια, με συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα και αυτό θα κρίνουν οι πολίτες όταν κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας¨» Με ή χωρίς ζιβάγκο.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα ελληνικά χωριά της Αλβανίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παραμονή των Χριστουγέννων

    Μητσοτάκης: Στα 18 δισ. τα έσοδα από την επιστροφή του τουρισμού – Στόχος η διεύρυνση της σεζόν για 12 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ