• Ελλάδα

  Kωνσταντινος Κόλλιας (ΟΕΕ) : Εξοντώνουν τους ελευθέρους επαγγελματίες

  Κωνσταντίνος Κόλλιας


  Για μέτρα με ξεκάθαρο περιοριστικό χαρακτήρα, που οδηγούν σε δύσκολα επιτεύξιμους στόχους, δεδομένου ότι ήδη μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) , Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα έως και το 2021.

  “Ακόμα και τα έτοιμα χρήματα, είτε στις τράπεζες, είτε στα στρώματα και στα σεντούκια, τελείωσαν”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “η συγκεκριμένη φορολογική πολιτική προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις και στα δημόσια ταμεία, πέραν της ζημιάς στα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων”, οδηγώντας σε διατήρηση του υφεσιακού περιβάλλοντος και ανάγκη επιβολής νέων μέτρων ή και εφαρμογής των προβλεπόμενων στο νομοσχέδιο ακόμα και το 2018.

  Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρωτάκουστο, όπως το χαρακτήρισε, μέτρο της επιβολής εισφοράς πάνω στην εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κάλεσε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη που ολοκληρώνει την εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σάλος στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: «Κάποτε φωνάζατε «φύγετε τσογλάνια» και τώρα θέλετε να μας εξαφανίσετε»  ΣΧΟΛΙΑ