ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ‘Αγραφα εντάσσονται στην ρύθμιση για τα “απάτητα βουνά”, που περιέχεται στο περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο, ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, επισημαίνοντας πως τα ‘Αγραφα είναι το έβδομο βουνό που μπαίνει στο ειδικό αυτό καθεστώς (και έπονται ακόμη 48) εξήγησε ότι 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα μπαίνουν σε καθεστώς τέτοιας προστασίας, ώστε απαγορεύεται η διάνοιξη οποιουδήποτε δρόμου και η κατασκευή οποιασδήποτε επιφάνειας.
Ο κ. Αμυράς, εξέφρασε την περηφάνια του, καθώς η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, που έχει υιοθετήσει αυτή τη μεταρρύθμιση προστατεύοντας έτσι την βιοποικιλότητα στην χώρα μας.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AKTOR: Έως 24,58% μπορεί να φτάσει το ποσοστό του Ηλία Γκότση
- Φίλιππος Φιλής: Δύο νεότευκτα πλοία στο στόλο της Lemissoler
- ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: «Πορεία κερδοφόρας ανάπτυξης» – Ηγεσία με πυξίδα την εμπιστοσύνη και την καινοτομία
- ΑΑΔΕ: 26.000 φορολογικοί έλεγχοι σε καταθέσεις, ακίνητα και επιχειρήσεις έως το τέλος του 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.