• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Στουρνάρα, δίωξη μόνο σε Ανδρέα Λοβέρδο

    • NewsRoom


    Ακόμα μια δικογραφία γύρω από την υπόθεση Novartis τέθηκε στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη, καθώς η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αποφάνθηκε πως δεν τεκμηριώνονται οι καταγγελίες κατά του διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έκλεισαν το σκέλος της έρευνας που αφορά τον κ. Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα η δικογραφία να σταλεί  στο αρχείο με σχετική πράξη. Αντίθετα, όσον αφορά τον  πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, η Εισαγγελία κατέληξε πως στο συμπέρασμα πως προέκυψαν ενδείξεις για δωροδοκία και έτσι αναμένεται να του ασκηθεί ποινική δίωξη, κάτι που θα πρέπει ωστόσο να πάρει τη σχετική άδεια της Βουλής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά του πρώην υπουργού Υγείας προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» για την άσκηση δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

    Ο κ. Λοβέρδος κατά τις εξηγήσεις που έδωσε με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, αρνείται όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία. Κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ είχαν καταθέσει τόσο προστατευόμενοι μάρτυρες όσο και άλλοι,  οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

    Σημειώνεται πως ο κ. Λοβέρδος έχει ο ίδιος ζητήσει από τους συναδέλφους του στη βουλή την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

    Η έρευνα παραμένει ανοιχτή για τους κ.κ Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη.



    ΣΧΟΛΙΑ