• Πολιτική

    Novartis: Δίωξη σε μη πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά δωροδοκία πολιτικού

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη


    Σε ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προοριζόταν για δωροδοκία πολιτικού προσώπου από τα μαύρα ταμεία της Novartis κατέληξε η έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

    Οι εισαγγελείς άσκησαν σήμερα μία νέα ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων μη πολιτικών προσώπων που τις προηγούμενες ημέρες είχαν κληθεί ως ύποπτοι για τις υπό διερεύνηση μίζες της Novartis.

    Οι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για:

    Α. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και τα χρήματα αφορούν δωροδοκία πολιτικού προσώπου.

    Β. απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε απιστία κατά του Δημοσίου.

    Γ. ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε απιστία περί την υπηρεσία.

    Τα πρόσωπα εναντίον των οποίων στρέφεται η δίωξη είναι αυτά τα οποία είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι για εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει η επικεφαλής της εισαγγελίας, Ελένη Τουλουπάκη, για το σκάνδαλο της Novartis.

    Στο πόρισμα της εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρεται και το όνομα πολιτικού προσώπου, εμπλεκομένου στο σκάνδαλο Novartis, στον οποίο φαίνεται ότι κατέληγαν τα «μαύρα» χρήματα.

    Η δίωξη σχετίζεται με την δραστηριότητα διαφημιστικης εταιρείας και τις σχέσεις που φέρεται να είχε ο ιδιοκτήτης της με συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας.



    ΣΧΟΛΙΑ