• Πολιτική

    LIVE – Υποκλοπές: Πολιτικό «σφυροκόπημα» σήμερα στη Βουλή για την «τιμή των όπλων»

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Βουλή

    Βουλή


    Για πολιτικό σφυροκόπημα «σηκώνει τα μανίκια» σήμερα  η αντιπολίτευση καθώς στην ολομέλεια της Βουλής θα παιχτεί η τελευταία πράξη της υπόθεσης των υποκλοπών.

    Μετά από μια Εξεταστική Επιτροπή που δεν διαφώτισε ούτε στο ελάχιστο την υπόθεση αυτή, σήμερα τα κόμματα αντιπολίτευσης σκοπεύουν να «αδειάσουν το πολιτικό τους οπλοστάσιο» απόντος όμως του Πρωθυπουργού που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη που δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στην Βουλή. Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τα “δώσει όλα” σε μια μάχη που όπως όλα δείχνουν αφορά μόνο τις εντυπώσεις.

    Δείτε live:

    Για την ιστορία το απόρρητο πόρισμα της πλειοψηφίας που εκτείνεται σε 220 σελίδες μέχρι και χθες φυλασσόταν  σε ειδική αίθουσα της Βουλής την οποία μπορούσαν να επισκεφτούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων για να μελετήσουν τα τελικά συμπεράσματα.

    Η ΝΔ κάνει υποστηρίζει  πως: «ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Από 7/9 συμπληρώθηκαν 6 εβδομάδες εργασιών της εξεταστικής, προέκυψαν 5.000 σελίδες εγγράφων, καταθέσεων και στοιχείων. Για πρώτη φορά στην ιστορία κατέθεσαν 3 πρώην διοικητές της ΕΥΠ και ένας νυν.

    Από τα παραπάνω στοιχεία δεν προέκυψε σύνδεση της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το Predator ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες. Οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν για τους λόγους που οι Πιτσιόρλας – Σαγιάς παρακολουθούνταν εις γνώση του κ. Τσίπρα. Η επιτροπή κατέληξε επίσης σε μια σειρά προτάσεων για την θωράκιση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ με εντολή της Κυβέρνησης να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης. Δεν τα κατάφερε.

    Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με την διαδικασία της νόμιμης επισύνδεσης αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού Predator.

    Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης, δεν είχε απλώς γνώση αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε. Οι ευθύνες αυτής της Κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, θα αποκαλυφθούν με την χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων».

    Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  υποστήριξε πως: «η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε ακόμη και το πόρισμα να μείνει απόρρητο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει οι πολίτες όμως οφείλουν τώρα να κρίνουν να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας» ενώ παράλληλά πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν στην ύπαρξη διπλού σκανδάλου: παρακολούθησης και συγκάλυψης.

    Ενώ από το ΚΚΕ υποστήριζαν πως: «Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Έγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών».

    Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα είναι εντελώς προκλητικοί. Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις υποκλοπές αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ».

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: Αν έχουν λίγη «τσίπα» να καταθέσουν όλοι στο Ευρωκοινοβούλιο – Αύριο η συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής



    ΣΧΟΛΙΑ