• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Αν έχουν λίγη «τσίπα» να καταθέσουν όλοι στο Ευρωκοινοβούλιο – Αύριο η συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


    Μια μέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Olympia Forum δεν έκρυψε την οργή του για την απόπειρα  συγκάλυψης της υπόθεσης .

    Μάλιστα αυτή τη φορά αναδεικνύει και μια πτυχή οικονομικού σκανδάλου πίσω από αυτή την περίεργη αν μη τι άλλο υπόθεση. Ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «μέχρι τα τέλη Αυγούστου κάποιοι πολιτευτές της ΝΔ διέρρεαν ότι μπορεί να με παρακολουθούσαν γιατί έχω σχέση με τους “Ερντογανικούς”. Έρχεται στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εχθρός του Ερντογάν, ο Ενές Καντέρ, και βλέπει έναν μόνο πολιτικό: Εμένα».

    «Η υπόθεση των υποκλοπών είναι μια πολιτική κηλίδα στην ιστορία της ΝΔ και έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του Μαξίμου. Ποιοι εθνικοί λόγοι υπάρχουν για να επικαλούνται το απόρρητο; Εθνικοί λόγοι που ξεκινούν 15 Σεπτεμβρίου όταν αρχίζω την καμπάνια μου και τελειώνουν μόλις εκλέγομαι Πρόεδρος; Και δεν ντρέπονται να χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα; Δηλαδή με παρακολουθούσαν όσο καιρό μιλούσα και αγωνιζόμουν για να γίνω Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικαλούνται εθνικούς λόγους. Αγωνίζομαι για να μη ξανασυμβεί σε κανέναν Έλληνα πολιτικό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα:

    «Αγωνίζομαι όμως και για κάτι περισσότερο.

    Τα λογισμικά αυτά, πέρα από την ΕΥΠ, εάν δεν υπάρξει πανευρωπαϊκή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, θα είναι εργαλεία υπονόμευσης της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Εδώ,  καταθέτει μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή: “Αγόρασα την KRIKEL 5.000 ευρώ το 2017”.

    Γιατί δεν είναι μόνο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά είναι και η Κυβέρνηση Τσίπρα. Το 2018 υπογράφει με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 1 εκατομμύριο ευρώ απευθείας ανάθεση. Ο Υπουργός που υπογράφει με απευθείας ανάθεση, μετά διορίζει στην εταιρεία τον γιό του. Ενδιαφέρει αυτό που λέω κανέναν;

    Φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται η ΝΔ στην Κυβέρνηση και κάνει 9 εκατομμύρια ανάθεση. Μα η εταιρεία έκανε 5.000 ευρώ.

    Άρα η υποκλοπή και το predator δεν είναι μόνο μια υπόθεση παγίδευσης του τηλεφώνου μου, είναι και ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Ενδιαφέρει κανέναν ή τελικά επειδή ακουμπάει και τους δύο θέλουν να το κρύψουν κάτω από το χαλί;

    Επειδή πιστεύω ότι θέλουν να το κρύψουν κάτω από το χαλί, ζητώ εάν έχουν λίγη τσίπα όταν θα έρθει η PEGA, η επίσημη επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, να τους δει όλους».

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: «Θλίβομαι για τα ΜΜΕ και ορισμένα κόμματα όπως χειρίζονται την υπόθεση της ανήλικης στον Κολωνό»



    ΣΧΟΛΙΑ