ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η άκρως ανησυχητική πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας δημιουργεί νέα δεδομένα στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, καθώς εκφράζονται πλέον δικαιολογημένα ανησυχίες για τους κινδύνους που υπάρχουν στην όλη διαδικασία – ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι υποψήφιοι για την Προεδρία της παράταξης αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία να εφαρμοστεί υβριδική ψηφοφορία, δηλαδή τόσο δια ζώσης με την παραδοσιακή κάλπη όσο και με εξ αποστάσεως με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Την πρόταση έκαναν οι Κινήσεις σε όλους τους υποψήφιους πριν από λίγες ημέρες και σήμερα οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης δήλωσαν ότι την αποδέχονται – ο δεύτερος με όρους.
Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων και στο Radio 7 της Άρτας, είπε: «Το έχω προτείνει ήδη για τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά πιστεύω με τα πράγματα που βλέπουμε με την πανδημία αυτόν τον καιρό, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να διευρύνουμε αυτό το εργαλείο. Είναι σημαντικό σε μία εποχή που η κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει τη μπάλα με την υγειονομική κρίση, να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο για τη δημοκρατία ώστε να έχουμε υψηλή συμμετοχή και ισχυρή νομιμοποίηση του αποτελέσματος».
Ο κ. Καστανίδης, σε δική του συνέντευξη δήλωσε: «Εάν τεχνικά μπορεί να βρεθεί μια αξιόπιστη και φερέγγυα λύση, θα ήμουν σύμφωνος. Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και για υγειονομικούς λόγους με την προϋπόθεση πάντα της διασφάλισης της διαδικασίας».
Μένει να δούμε αν την αποδέχονται και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε επίσης:
Παύλος Γερουλάνος: Προτείνει τέσσερα θεματικά ντιμπέιτ σε τέσσερις πόλεις
Μάχη Ανδρουλάκη-Λοβέρδου-Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ για τους δύο πρώτους στις εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη