• Πολιτική

    Μάχη Ανδρουλάκη-Λοβέρδου-Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ για τους δύο πρώτους στις εκλογές

    Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου


    Ξεκινάει η μάχη για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς έληξε και τυπικά το πένθος στη Χαριλάου Τρικούπη για τη Φώφη Γεννηματά.

    Οι υποψήφιοι που θεωρούνται φαβορί για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου) δίνουν τη μάχη όχι απλώς για να μπουν στο δεύτερο γύρο, αλλά και για να λάβουν το καλύτερο δυνατό ποσοστό από τους αντιπάλους τους, που θα τους δώσουν αέρα νίκης τη δεύτερη Κυριακή.

    Αντιθέτως, το δεύτερο γκρουπ των υποψηφίων, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, ξεκινούν περιοδείες και συνεντεύξεις Τύπου. Στόχος τους ένα καλύτερο πλασάρισμα και ένα ποσοστό τέτοιο την πρώτη Κυριακή, το οποίο θα τους καταστήσει ρυθμιστές τη δεύτερη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, όπου θα αναδειχτεί ο νικητής μεταξύ των δύο πρώτων.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στη Αθήνα για την άλλη εβδομάδα, στοχεύοντας στη δημιουργία κλίματος νίκης. Παράλληλα – ίσως και στη συγκέντρωση της Αθήνα – θα παρουσιάσει την πολιτική του πλατφόρμα, την οποία και έχει έτοιμη, πλην όμως ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά δεν του επέτρεψε να τη δημοσιοποιήσει. Ο ευρωβουλευτής που διεκδικεί την ηγεσία για δεύτερη φορά, θα επιμείνει έως το τέλος στην αποφυγή προσωπικών αντιπαραθέσεων και χαρακτηρισμών, ενώ προτάσσει και το αίτημα της ανανέωσης.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δίνει τη μάχη των περιοδειών πρώτος από όλους και που θεωρεί βεβαία την είσοδό του στο δεύτερο γύρο, παραχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου αναλύοντας μεταξύ άλλων και την πρότασή του για μια συλλογική ηγεσία στο κόμμα, με τον ορισμό δυο αντιπροέδρων, οι οποίοι μάλιστα θα μπορεί να είναι και οι αντίπαλοί του στη μάχη ηγεσίας.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, ετοιμάζει σειρά περιοδειών, με δεδομένη τη βούληση να ξεκινήσει από την Αχαΐα, ενώ «μπαίνουν μπροστά» πρόσωπα από τη Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν στελεχώσει το επιτελείο του, συνδράμοντας τους έως τώρα στενούς του συνεργάτες. Στόχος του Γιώργου Παπανδρέου όχι απλώς να είναι πρώτος στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και να έχει σημαντική διαφορά με τον πρώτο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκανδαλίδης, Κατρίνης θα εκπροσωπούν το ΚΙΝΑΛ στη βουλή – Ομόφωνη απόφαση

    Ανδρουλάκης: Προτείνει 2+1 debate των υποψηφίων για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ

    Παπανδρέου: Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα αν δεν έφευγε η Φώφη Γεννηματά



    ΣΧΟΛΙΑ