• Πολιτική

    Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ο κ. Τσίπρας 4 χρόνια μετά ρίχνει την ευθύνη για το Μάτι στην αστυνομία

    • NewsRoom
    Τάκης Θεοδωρικάκος-Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Τάκης Θεοδωρικάκος-Υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Μια νέα πολιτική διαμάχη μεταξύ των  κομμάτων προέκυψε με αφορμή την αντικατάσταση του ΓΓ Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον Μιχαήλ Καραμαλάκη.

    Η απομάκρυνση του κ. Τσουβάλα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θυμήθηκε» πως ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε «βασική ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι».

    «Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.  «Φανταζόμαστε», προσθέτει «ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».

    Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία μάλιστα κινήθηκε σε άκρως ειρωνικούς τόνους, αναφορικά με την απόπειρα του κόμματος του κ. Τσίπρα να αφαιρέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι. Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ΕΥΠ και τις υποκλοπές και υπογραμμίζει ότι ως γενικός γραμματέας του υπουργείου «ολοκλήρωσε με επιτυχία την τριετή αποστολή του».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη:

    «Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία. Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα.

    Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του».

    Διαβάστε επίσης:

    Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    Καραμανλής σε Μητσοτάκη: Είμαστε μία γροθιά για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα

    Μηταράκης: Υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο



    ΣΧΟΛΙΑ