ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια νέα πολιτική διαμάχη μεταξύ των κομμάτων προέκυψε με αφορμή την αντικατάσταση του ΓΓ Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Η απομάκρυνση του κ. Τσουβάλα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θυμήθηκε» πως ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε «βασική ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι».
«Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Φανταζόμαστε», προσθέτει «ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία μάλιστα κινήθηκε σε άκρως ειρωνικούς τόνους, αναφορικά με την απόπειρα του κόμματος του κ. Τσίπρα να αφαιρέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι. Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ΕΥΠ και τις υποκλοπές και υπογραμμίζει ότι ως γενικός γραμματέας του υπουργείου «ολοκλήρωσε με επιτυχία την τριετή αποστολή του».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη:
«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία. Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα.
Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του».
Διαβάστε επίσης:
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
Καραμανλής σε Μητσοτάκη: Είμαστε μία γροθιά για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα
Μηταράκης: Υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μελίνα Τραυλού (Πρόεδρος ΕΕΕ): «Ναυτιλία των Ελλήνων: δύναμη σταθερότητας απέναντι στις παγκόσμιες ρήξεις»
- Πετρέλαιο: Μικρή άνοδος εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για τις πυρηνικές συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν
- Νέες εξελίξεις στις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά: Θα γίνουν κανονικά στο Ομάν την Παρασκευή
- Reuters: Ο Τραμπ θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.