• Πολιτική

    Οικονόμου προς Τσίπρα: Καμία συγκάλυψη, ασφαλής επανεκκίνηση των τρένων, ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σκληρή απάντηση στη δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, έδωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

    Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τέσσερα χρόνια τώρα ο κανόνας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι η απαξίωση του Δημοσίου, τα ρουσφέτια και το πελατειακό κράτος», όπως επίσης ανέφερε σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών:

    «Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, την εποχή που στο κινητό μας τηλέφωνο υπάρχουν εφαρμογές για να βλέπουμε πού βρίσκονται πλοία και αεροπλάνα, ακόμη και οι παραγγελίες μας στις ταχυμεταφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου δύο τρένων, που για 12 λεπτά κινούνται στην ίδια γραμμή με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και η ζωή των ανθρώπων που είναι στις αμαξοστοιχίες κρέμεται από τις ενέργειες ενός και μόνο άπειρου και ακατάλληλου σταθμάρχη, που διορίστηκε παράνομα»

    Ο κ. Οικονόμου απάντησε στον κ. Τσίπρα:

    «17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο πολακισμός (προς το παρόν) στη ρητορική, το ύφος, το περιεχόμενο και τα λόγια του κ. Τσίπρα ακόμη και για μια τέτοια τραγωδία. Με ψέματα και λαϊκισμό, με συκοφαντίες και ανακρίβειες.

    Από εκείνους που πορεύονται αγκαλιά με το βαθύ κράτος του παλαιοσυνδικαλισμού και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αξιολόγησης, δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από το «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ». Απέναντι στην άχαρη αντιπαράθεση για ένα τραγικό γεγονός που αμετανόητα επιδιώκουν, εμείς επιμένουμε: καμία συγκάλυψη, ασφαλής επανεκκίνηση των τρένων, ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων».

    Διαβάστε επίσης:

    Τσίπρας: Τέσσερα χρόνια ο κανόνας Μητσοτάκη είναι απαξίωση του Δημοσίου, ρουσφέτια και πελατειακό κράτος



    ΣΧΟΛΙΑ