• Πολιτική

    Οικονόμου: Όσο μεγαλύτερη η εμπιστοσύνη στη ΝΔ τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη μας απέναντι στο λαό

    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    Όσο μεγαλύτερη είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

    «Συνεχίζουμε, μέχρι την Κυριακή, την προσπάθεια να πείσουμε την καθεμιά και τον καθέναν να επαναλάβει, με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο, την επιλογή που έκανε πριν από περίπου ένα μήνα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Μια μικρή διαφορά στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ασφάλεια διακυβέρνησης της χώρας. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και η βασική μας προτεραιότητα. Έχει αποδειχθεί στην πράξη, το προηγούμενο διάστημα, ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργού δεν ήταν συμπεριφορά αλαζονείας, ούτε αποφυγής ευθυνών, ούτε του να κρύβουμε τις δύσκολες στιγμές και τις αστοχίες που υπήρξαν την προηγούμενη περίοδο κάτω από το χαλί. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μια ακόμη -γιατί και η προηγούμενη ήταν μεγάλη- μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα διαμορφώσει συνθήκες αδιαφορίας ή αλαζονείας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου έγινε με τρόπο τέτοιο που δεν επιδείνωσε τα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά της χώρας.

    «Η Ελλάδα επέδειξε τις καλύτερες επιδόσεις από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τις προγνώσεις για το μέλλον να είναι πιο αισιόδοξες, σε μια περίοδο που η κυβέρνησή μας στήριξε την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επιχειρηματίες γιατί έπρεπε να το κάνει, καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν τυφώνα παγκόσμιων επάλληλων κρίσεων που όμοιό τους -μεμονωμένα και σε συνδυασμό- δεν είχε αντιμετωπίσει καμία κυβέρνηση -όχι ελληνική, ούτε ευρωπαϊκή, ούτε στον κόσμο- μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο σεβασμός των ορίων, των αντοχών, της οικονομίας που επιδείξαμε κατά τη διάρκεια αυτής μας της θητείας αποτελεί και δείγμα για το τι θα ακολουθήσει. Για αυτό άλλωστε και το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο και οι εξαγγελίες, παροχές, σχεδιασμός, προγραμματισμός είναι απολύτως εντός των ορίων του δημοσιονομικού χώρου που υπάρχει για κάθε χρονιά, από το 2023 μέχρι το 2027. Αναλυτικά, μετρημένα, κοστολογημένα, καλά ζυγισμένα. Όσο και να προσπαθούν να συσκοτίσουν, να παραπλανήσουν, να μπερδέψουν, ο Έλληνας πολίτης ξέρει: όταν ο Μητσοτάκης υπόσχεται κάτι, έχει μετρήσει ότι μπορεί να το κάνει. Μπορεί να κάνει παραπάνω από αυτά που υπόσχεται, αλλά αυτά που υπόσχεται, για να τα λέει τα έχει μετρήσει και προκύπτουν από ανάλυση των δυνατοτήτων της οικονομίας και από έναν σχεδιασμό που κάθε τι που επιτυγχάνει, θα το επιστρέφει ως μέρισμα στη ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε.

    Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει Έλληνας, ακόμη και από εκείνους που δεν ψήφισαν ΝΔ ή από εκείνους που έχουν ακόμη επιφυλάξεις, που να έχει αντίθετη άποψη ως προς την αξιοπιστία, τη διαχείριση και το σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    «Το ζήτημα της Ροδόπης δεν είναι εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε την εξόφθαλμη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, δηλαδή της Άγκυρας, υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων προκειμένου να εκλεγούν βουλευτές και τη συνειδητή άρνηση κάτω από αστείες, γελοίες δικαιολογίες -όπως τα περί δηλώσεων που παραπέμπουν σε δεκαετίες πίσω- των συγκεκριμένων στελεχών, την ώρα που βοά ο τόπος από αμφιβολίες περί των εξαρτήσεων που έχουν από το τουρκικό προξενείο για να βγουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Το αντίθετο έχουμε ακόμη και τώρα. Εκλεγμένους βουλευτές να φωτογραφίζονται σε εκδηλώσεις της ψευδομουφτείας με την προκλητική, απαράδεκτη επιγραφής “τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης” πάνω από το κεφάλι τους», τόνισε.

    Και συμπλήρωσε: «Και το θέμα της Ροδόπης και το θέμα του ναυαγίου -πέρα από τη τραγικότητά του και την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας- φέρνουν στην επιφάνεια ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο είναι συνιστώσα της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας το επόμενο διάστημα. Πώς τοποθετείται η Ελλάδα απέναντι σε πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κύρος, τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει γύρω από αυτά και με βάση το ευρωπαϊκό, διεθνές Δίκαιο και απέναντι στη Τουρκία; Πώς τοποθετείται σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική; Μιλώ για τις θεμιτές διαφορετικές προσεγγίσεις και όχι για τις αθέμιτες και απαράδεκτες. Είναι θεμιτή διαφορετική πολιτική προσέγγιση αυτή των ανοιχτών συνόρων που υπερασπίζεται, εισηγήθηκε και εξακολουθεί να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν σε μια πολιτική ανοικτών συνόρων, ότι πρέπει να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, γιατί θα είναι ικανοποιημένοι όπως έπεσε ο φράχτης στο Βερολίνο. Τουλάχιστον αυτό το συγκρατώ ως θετικό, ότι χάρηκαν όταν έπεσε ο φράχτης στο Βερολίνο. Είναι υπέρ της λογικής ότι όποιος προσπαθεί να φύγει από τις χώρες προέλευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και να μπαίνει. Δεν είναι υπέρ της λογικής ότι τα σύνορα στη θάλασσα και τη στεριά πρέπει να φυλάσσονται αυστηρά. Είναι υπερασπιστές της πολιτικής και της λογικής που εφάρμοσαν το 2015-2019. Ήταν μια καταστροφική, μια χαοτική πολιτική και κοινωνικά και πολιτικά και ανθρωπιστικά. Υπάρχουν δύο διαφορετικές λογικές: η δική τους λογική και η δική μας, όπως αποτυπώνεται με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθήσαμε το 2019-2023 και σώζοντας ανθρώπινες ζωές όπου και όποτε χρειάζεται, αλλά και εκπέμποντας το μήνυμα ότι εδώ δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι”. Οι πολίτες τις ξέρουν, έκριναν, θα κρίνουν και θα δούμε τι θα επιβραβεύσουν και πώς θέλουν η χώρα να πολιτευθεί.

    Αυτό που δεν είναι θεμιτό και είναι απαράδεκτο είναι να βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να στοχοποιήσουν και να κατηγορήσουν τη χώρα με άδικες κατηγορίες. Δεν είναι θεμιτό να κατηγορείς το Λιμενικό, να αφήνεις υπονοούμενα για την ελληνική κυβέρνηση ότι αφήνει ή οδηγεί ανθρώπους να πεθάνουν και να πνιγούν. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είτε από άγνοια, είτε από επιπολαιότητα, είτε από αντιπολιτευτικό οίστρο, είτε από μένος, είτε από οτιδήποτε άλλο, είναι απαράδεκτο να κατηγορείς την πατρίδα, το Λιμενικό, τις Αρχές Ασφαλείας, την κυβέρνηση του τόπου, τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τέτοιου είδους προθέσεις και μεθοδεύσεις.

    Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα γενικότερα οπτικής που πρέπει να έχει η ελληνική εξωτερική πολιτική απέναντι σε μια αναθεωρητική Τουρκία, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εθνικά επωφελής. Μακριά από εμένα και από τη Νέα Δημοκρατία οποιοδήποτε υπονοούμενο ότι είναι προδότες, ότι είναι λιγότερο πατριώτες και όλες αυτές οι ανοησίες που δεν πρέπει να ακούγονται στο δημόσιο διάλογο. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα κανενός. Είναι όμως μια πολιτική που εν τοις πράγμασι για μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τα χαρακτηριστικά, τη θέση, τη συγκεκριμένη χώρα που έχουμε απέναντί μας, είναι μια οπτική που δεν είναι εθνικά επωφελής».

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιο είναι το διακύβευμα της τελικής ευθείας προς την κάλπη

    Εκλογές 2023: Το νέο σποτ της ΝΔ – «Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, που παράγει»

    Μητσοτάκης: Χαλαρός καφές στη Θεσσαλονίκη – Μαζί του Ρέμος και Τσαπατάκης

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ