• Πολιτική

    Οικονόμου για ΔΕΗ: Η άντληση κεφαλαίων επιτρέπει την ενίσχυση – Δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας

    • NewsRoom

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση μετά τον σεισμό στην Κρήτη για να συνδράμει τις τοπικές αρχές, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Σημείωσε ακόμη πως από ό,τι φαίνεται δεν έχουμε εγκλωβισμένους. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μετακινηθεί σε νοσοκομεία, ανέφερε.

    Για την ΔΕΗ ο κ. Οικονόμου είπε ότι η επιλογή της αύξησης κεφαλαίου τής επιτρέπει να αντλήσει πόρους για την ενίσχυσή της.

    «Όσο κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας η ΔΕΗ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης. Ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι η άντληση κεφαλαίων θα επιτρέψει στην ΔΕΗ να επενδύσει στις ΑΠΕ».

    Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε πρόταση μομφής για την ΔΕΗ, την χαρακτήρισε κίνηση «καλοδεχούμενη», λέγοντας ότι θα δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, ποίου η πολιτική την οδηγησε εκεί, ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει σε απαξία.

    «Θα συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσουμε απαντήσεις σε κραυγές που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» είπε ο κ. Οικονόμου.

    Δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι ότι ξεπουλάς μια επιχείρηση που η μετοχή της είναι στα 8 ευρώ, υπογράμμισε.

    «Μακάρι να γίνει πρόταση μομφής. Ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συζήτηση για το ποια ΔΕΗ θέλουμε, τη ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου ή μια δυναμική ΔΕΗ της ανάπτυξης που θα θωρακίζει την ίδια την επιχείρηση και τα νοικοκυριά».

    «Σφίγγα» για φρεγάτες

    Εν τω μεταξύ, ο κ. Οικονόμου ήταν «σφίγγα» αναφορικά με τις πληροφορίες περί ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο σχετικά με την αγορά εκ μέρους της Ελλάδας τριών γαλλικών φρεγατών και την ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία εν γένει.

    Σας συνιστώ να κάνετε λίγη υπομονή, είπε ο κ. Οικονόμου και τις δύο φορές που ρωτήθηκε.

    Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γερμανία ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι η Αθήνα παρακολυθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Από κει και πέρα επισήμανε τα πολύ χαμηλά ποσοστά του κόμματος της Αριστεράς, που -όπως είπε- αντιστοιχεί στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ικανοποίηση για την υποχώρηση της Ακροδεξιάς και επισήμανε τον ρυθμιστικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Πράσινοι, που θέματα της ατζέντας τους είναι και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως είπε.

    Να δούμε πώς θα καταλήξουν οι συζητήσεις και πώς θα μοιραστούν τα υπουργεία, ειδικά το υπουργείο Οικονομικών, σχολίασε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τετ-α-τετ με Μακρόν

    Γερμανικές εκλογές: Ιστορική νίκη για τους Σοσιαλδημοκράτες – Ξεκινά το θρίλερ σχηματισμού κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ