• Πολιτική

    Αρ. Πελώνη: Κανονικά η λειτουργία των λαϊκών αγορών το επόμενο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom

    Αριστοτελία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος


    Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Αναφορικά με την πανδημία, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι παρά τα μέτρα, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική, όπου η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική.

    Είπε ακόμη ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca και σύντομα για την ηλικιακή ομάδα 75-79, που τρέχει στο βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

    Είπε ακόμη ότι με την ηλικιακή ομάδα 70 και άνω θα εμβολιαστούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Την άνοιξη, αν όλα τηρηθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στις απογευματινές ανακοινώσεις.

    «Ακυρώνουν την ουσία οι εικόνες από την Ικαρία»

    Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, η κ. Πελώνη σχολίασε πως ο πρωθυπουργός έχει λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την περιφέρεια για να στείλει το μήνυμα ότι οι πολίτες της Περιφέρειας δεν είναι μόνοι τους.

    «Θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες, είναι μια συνειδητή απόφαση. Εικόνες σαν αυτές ακυρώνουν την ουσία και θα ήθελα να μείνω στην ουσία» σχολίασε.

    Το θέμα, ωστόσο, φέρνει στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κίνηση απίστευτης αλαζονείας, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα περιορισμών και καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις.

    Στην Λευκωσία ο πρωθυπουργός

    Ξεκινώντας την ενημέρωση, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σήμερα στην Λευκωσία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δύο κυβερνήσεων εν όψει της πενταμερούς για το κυπριακό.

    Όπως είπε, «βασικό αντικείμενο της συζήτησης είναι ο συντονισμός των δύο κυβερνήσεων σε μια σημαντική συγκυρία για το Κυπριακό ενόψει και της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης που αναμένεται να συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

    «Υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στη λύση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις συγκλίσεις των δύο πλευρών και το κοινοτικό κεκτημένο», τόνισε.

    Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα στηρίζει το διαπραγματευτικό κεκτημένο των Ηνωμένων Εθνών, αποτέλεσμα πολυετούς διαπραγματευτικής προσπάθειας, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί.

    Στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό καθώς και τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Επισκέπτεται Κύπρο και Ισραήλ, στέλνοντας μηνύματα σε Άγκυρα, Βερολίνο, ΕΕ

    Νέο «πακέτο» μέτρων Σταϊκούρα – «Σπάει» στα δυο η 6 η Επιστρεπτέα Προκαταβολή



    ΣΧΟΛΙΑ