• Πολιτική

    Εικόνες φρίκης στην Ιταλία: Γυναίκα έμεινε φυλακισμένη επί 10 χρόνια σε υπόγεια κάβα

    • NewsRoom


    Σοκ προκάλεσε στην ιταλική γνώμη η διάσωση μιας 29χρονης Ρουμάνας, η οποία επί 10 χρόνια ζούσε φυλακισμένη σε μια μικροσκοπική κάβα ενός άνδρα, ο οποίος την είχε μετατρέψει σε σκλάβα του σεξ.

    Η 29χρονη βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην υπόγεια κάβα ενός σπιτιού στην πόλη Gizzeria, στη νότιο Ιταλία. Ο 52 ετών ιδιοκτήτης του σπιτιού, βίαζε συστηματικά τη γυναίκα, ενώ είχε αποκτήσει μαζί της δυο παιδιά, 9 και 3 ετών σήμερα, που κι αυτά ζούσαν το μεγαλύτερο μέρος μέσα στην κάβα.

    Και οι τρεις τους δεν είχαν καμία επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Ο δράστης μάλιστα έραβε τα τραύματα της γυναίκας με πετονιά για να αποφύγει τα νοσοκομεία και τους γιατρούς, ενώ τρέφονταν με  ληγμένα τρόφιμα και περιττώματα, μέσα στο σκοτάδι.

    Ο Ιταλός αντιμετωπίζει κατηγορίες δουλείας, πολλαπλής σεξουαλικής κακοποίησης και οικογενειακής κακοποίησης. Την γυναίκα και τα παιδιά έχουν αναλάβει οι κοινωνικές υπηρεσίες της Ιταλίας.

    Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα τρία άτομα μετά από τυχαίο έλεγχο της τροχαίας. Παρατήρησαν πως το μεγαλύτερο παιδί είχε περίεργη συμπεριφορά και αποφάσισαν να πάνε μέχρι την κατοικία του όπου ανακάλυψαν την έγκλειστη γυναίκα. Η 29χρονη δεμένη με αλυσίδες που ήταν στερεωμένες στο πάτωμα.

    Στην ανάκριση ο άνδρας εξήγησε ότι η κοπέλα ήταν η οικιακή βοηθός της συζύγου του η οποία πέθανε. Τότε αποφάσισε να την φυλακίσει.

     



    ΣΧΟΛΙΑ