• Πολιτική

    Ειδικό δικαστήριο: Νόμιμα αποδεικτικά μέσα τα SMS του Παππά στον Καλογρίτσα

    Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας


    Τα SMS του Νίκου Παππά στον Χρήστο Καλογρίτσα είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα και θα εκτιμηθούν από το Ειδικό Δικαστήριο για να καταλήξει στην ετυμηγορία του για τον πρώην υπουργό και τον εργολάβο.

    Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα οι δικαστές κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος πλαστότητας. Αντίθετα τα 6 γραπτά μηνύματα που έχουν προσκομισθεί στο δικαστήριο κρίθηκαν κρίσιμα για τη διαμόρφωση δικαστικής κρίσης.

    Έτσι απορρίφθηκε η ένσταση του Νίκου Παππά που μιλούσε για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και για πλαστότητας και ζητούσε να μην ληφθούν υπόψιν από τους δικαστές.

    Την ίδια ώρα, το δρόμο χάραξε ο πρώην υπουργός ακολουθεί και Ό εργολάβος.

    Τελικά ούτε αυτός θα απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Οι δικηγόροι του ανακάλεσαν σήμερα την αρχική απόφαση που επίσημα είχαν ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες στους δικαστές ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας θα εμφανιστεί ενώπιον τους για να στηρίξει τις βαριές καταγγελίες του.

    Έτσι, αφού δεν θα απολογηθεί ούτε ο Νίκος Παππάς, στην επόμενη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, θα είναι η σειρά της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή να προτείνει επί της ενοχής ή της αθωότητας του πρώην υπουργού και του εργολάβου.

    Ο δικηγόρος του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος, εξηγώντας στους δικαστές για την αλλαγή Καλογρίτσα, μίλησε για θέματα υγείας που του έχουν παρουσιαστεί και διάβασε την εξής δήλωση του κατηγορουμενου εργολάβου:

    “Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

    Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας.

    Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

    Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου

    υπάρχουν οι μαρτυρίες,

    υπάρχουν τα έγγραφα,

    υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση,

    υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά,

    των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

    Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

    Τι άλλο μου μένει;

    Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

    Γιατί,

    «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει».

    Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε περαιτέρω για τις ημέρες που ο κ. Καλογρίτσας εμφανίστηκε στο δικαστήριο:

    “Ο Καλογρίτσας έζησε με ένταση όσα γίνονταν εδώ. Κάποια στιγμή έγινε μία ανταλλαγή ορισμένων φράσεων που αν δεν σταματούσε θα ήταν δυσάρεστες οι εξελίξεις Όταν αμφισβητείται η αλήθεια του, που σχετίζεται με γεγονότα, τα παιδιά του στα νοσοκομεία και τον ίδιο να περνά μεγάλα οικονομικά προβλήματα, γι άυτό δεν θα ζήσει τη διαδικασία της απολογίας του εδώ”.

    Εν τω μεταξύ, κατέθεσε ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης για τον Νίκο Παππά, ο Τρύφων Αλεξιάδης.

    Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, οπότε και η εισαγγελέας θα προτείνει στους δικαστές για την ενοχή ή την αθώωση των δύο κατηγορουμένων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ειδικό Δικαστήριο: Η εισαγγελέας ζητά έρευνα για τα καταγγελλόμενα της γραμματέως του Καλογρίτσα περί «βαλιτσών και φακέλων» προς τον ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ