• Πολιτική

    Ειδικό Δικαστήριο: Η εισαγγελέας ζητά έρευνα για τα καταγγελλόμενα της γραμματέως του Καλογρίτσα περί «βαλιτσών και φακέλων» προς τον ΣΥΡΙΖΑ

    Χρήστος Καλογρίτσας

    Χρήστος Καλογρίτσας


    Έρευνα για τα καταγγελλόμενα της γραμματέως Καλογρίτσα περί «βαλιτσών και φακέλων με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» ζητά η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Η Όλγα Σμυρλή πρότεινε πριν από λίγο τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία για να διερευνηθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της γραμματέως και κατ’ επέκταση εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.

    «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

    «Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κτλ… είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν», ανέφερε.

    Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου διευκρίνισε ότι θα ληφθεί απόφαση για το εάν θα ζητηθεί ξεχωριστή έρευνα για το “μαύρο χρήμα” που κατά τη μάρτυρα κατέληγε στο τότε κυβερνών κόμμα, στο τέλος αυτής της δίκης. Όταν δηλαδή θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία των δικαστών για τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα.

    “Να διαβαστούν τα SMS”

    Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων του Νίκου Παππά, ο οποίος χθες, δια των συνηγόρων του, ζήτησε να μην ληφθούν υπόψιν από το Δικαστήριο τα SMS που προσκόμισε ο εργολάβος διότι είναι παράνομα αποδεικτικά στοιχεία. Η εισαγγελέάς για την παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών ανέφερε: «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει μα σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

    Για την ένσταση περί πλαστότητας των μηνυμάτων , η κ. Σμυρλή τόνισε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

    Νέα πραγματογνωμοσύνη

    Ο συνήγορος του εργολάβου Άγγελος Καραχάλιος προσκόμισε στο δικαστήριο γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, όσο και για τα γραπτά μηνύματα. Στην τοποθέτησή του είπε:

    «Η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπούρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος. Κατά την ίδια, ούτε τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο εμφανίζουν διάσπαση, ενώ υπάρχει συνοχή των συνομιλιών, όποτε κατά τη γραφολόγο δεν έχουν υποστεί αλλοίωση.”

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Ευκαιρία για την κυβέρνηση τη χαρακτήρισε ο Γεραπετρίτης

    Nίκος Παππάς: Κατέθεσε μήνυση σε βάρος της ιδιαιτέρας Καλογρίτσα

    Ιβάν Σαββίδης: Τι απαντά για το SMS που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα για τις άδειες



    ΣΧΟΛΙΑ