• Διεθνής πολιτική

    Η νίκη της Clinton που έβγαλε knockout τον Sanders στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα

    • NewsRoom
    Hillary Clinton

    Hillary Clinton


    Ένα δυνατό χτύπημα “έδωσε” η Hillary Clinton στον πολιτικό της αντίπαλο από το κόμμα της,  Bernie Sanders, καταφέρνοντας να βγει νικήτρια σε 4 από τις 5 πολιτείες, στην πρώτη φάση των εκλογών. Οι τρεις πολιτείες δίνουν 109 εκλέκτορες για τους Δημοκρατικούς. Η Clinton κατόρθωσε να προηγηθεί με μεγάλο αριθμό εκλεκτόρων έναντι του Sanders, ο οποίος εκτιμάται ότι θα δυσκολευτεί να καλύψει τη διαφορά.

    Η Clinton με αέρα νικήτριας, μίλησε μετά την αναμέτρηση που είχαν, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Philadelphia τονίζοντας περισσότερο τις ομοιότητες τους με τον Sanders παρά τις διαφορές τους. Η ίδια δήλωσε πως είτε με την υποστήριξη της ίδιας είτε με την υποστήριξη του Sanders το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καθώς οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν έτσι το κόμμα των Δημοκρατικών.

    Ακόμη η Clinton επικρότησε τους υποστηρικτές του και τον ίδιο τον Sen. Sanders στην προσπάθεια του για ενίσχυση της διαφάνειας των πολιτικών της χώρας όπως επίσης και την κάλυψης του κενού που προκαλεί η ανισότητα του πλούτου στις Πολιτείες.

    Η ίδια ακόμη θέλοντας ακόμη να εκτοξεύσει τα πυρά της στο μεγάλο αντίπαλο της, Donald Trump, υποψήφιο για την προεδρία των Η.Π.Α με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, μίλησε για την αναγκαιότητα της ένωσης του κόμματος των Δημοκρατικών έτσι ώστε να μπορέσουν μαζί να τον νικήσουν. Μάλιστα σημείωσε πως είναι σημαντικό να πολεμήσουν ενωμένοι τους υποψηφίους εκείνους, που με τις προτάσεις τους απειλούν και διχάζουν τον αμερικανικό λαό, αναφερόμενη προφανώς σε σχετική πρόταση του Donald Trump να απαγορευτεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στην χώρα, η οποίοι αποτελούν έναν πληθυσμό 11 εκατ. μεταναστών που ζουν στις Η.Π.Α.

    Όπως φαίνεται όλα τα προγνωστικά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικά για την κ. Clinton η οποία μετά από την νίκη της Τρίτης μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά στην υποψηφιότητα της που ίσως θα έφερνε την ανατροπή της τελευταίας στιγμής για το Δημοκρατικό κόμμα και την τελική έκβαση την εκλογής του Προέδρου των Η.Π.Α.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/chastouki-se-tsipra-midamines-i-pithanotites-gia-sinodo-korifis-lei-i-deutsche-welle/41385

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ