• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Mark Zuckerberg: Κανείς δεν δικαιούται να είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά είναι χρήσιμο!

    • Bloomberg
    Μαρκ Ζούκερμπεργκ

    Mark Zuckerberg


    Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Inc., Mark Zuckerberg, ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ερωτήθηκε χθες από έναν υπάλληλο να σχολιάσει τον  ισχυρισμό του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Bernie Sanders, ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι. Ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπρεπε.

    “Κανείς δεν αξίζει τόσο πολλά χρήματα”, δήλωσε. “Νομίζω ότι αν κάνεις κάτι καλό, παίρνεις ανταμοιβή, αλλά σκέφτομαι ότι η συσσώρευση τόσου πλούτου μπορεί να είναι παράλογη.”

    Zuckerberg, ο οποίος έχει περιουσία καθαρής αξίας 69,4 δισ. δολαρίων, μιλούσε αργά την Πέμπτη σε μια εσωτερική συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις, την οποία αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά στο κοινό. Ο υπάλληλος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δήλωσε ότι έθεσε το ερώτημα στον Zuckerberg  “ως τον μοναδικό δισεκατομμυριούχο τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ για αυτό το θέμα”.

    Ο συνιδρυτής του Facebook εξήγησε ότι ο φιλανθρωπικός επενδυτικός του βραχίονας, η πρωτοβουλία Chan Zuckerberg, είναι χρηματοδότης σε επιστημονικές έρευνες με στόχο την εξάλειψη όλων των ασθενειών τον επόμενο αιώνα. Οι επενδύσεις τις οποίες πραγματοποιεί η εταιρεία μπορεί να είχαν συμβεί με πιο αργούς ρυθμούς ή να μην γινόντουσαν ποτέ με τα δημόσια χρήματα, δήλωσε ο επιχειρηματίας, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι οι δισεκατομμυριούχοι μπορούν να είναι και χρήσιμοι.

    Την Τρίτη, ο Sanders παρουσίασε μια πρόταση για την επιβολή ενός ιδιαίτερα αυστηρού φόρου στους δισεκατομμυριούχους, που θα έχει στόχο τον συσσωρευμένο πλούτο ενός ατόμου και όχι μόνο το εισόδημα του.

     



    ΣΧΟΛΙΑ