• Πολιτική

    Η Νεολαία της Ουτοπίας και τα κλειστά σύνορα του Έβρου – Ο Αλ. Τσίπρας στο Mega

    • NewsRoom

    Από αριστερά: Αντώνης Καρακούσης, Δώρα Αναγνωστοπούλου και Αλέξης Τσίπρας


    Ξεκάθαρη θέση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στον Έβρο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Έγινε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε η κάθε κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

    Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την θέση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει τα ανοικτά σύνορα. Απάντησε ότι «οι νέοι έχουν δικαίωμα να οραματίζονται ακόμη και την Ουτοπία, αλλιώς δεν θα ήταν νέοι, αλλά γέροι». Πρόσθεσε ότι όταν έχεις την εμπειρία της διακυβέρνησης και την ευθύνη της χώρας, σκέφτεσαι και κινείσαι αλλιώς.

    Ωστόσο, άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι οφείλει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή έστω να τηλεφωνήσει στον ίδιο και να υπάρξει μία συνεννόηση.

    «Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική απέναντι σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίζεται το θέμα με ψευδαίσθηση αυτάρκειας ή και αλαζονεία.

    Σχολιάζοντας την επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο έκανε λόγο για επικοινωνιακή φιέστα με τους Ευρωπαίους και τον κάλεσε να ασκήσει πολιτική και να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Μάλιστα, ζήτησε από την κυβέρνηση να έχει πιο διεκδικητική στάση απέναντι στην ΕΕ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τον Έβρο και τα νησιά τονίζοντας την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

    Αρκετά είναι και τα σχόλια αναφορικά με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο Mega. «Ήρθα στο νέο Mega που έχει άδεια. Το παλιό δεν είχε άδεια» είπε στην έναρξη της συνομιλιάς.

    «Βλέπετε ότι το κανάλι είναι ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς» του είπε ο διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα, Αντώνης Καρακούσης, στο κλείσιμο της συζήτησης.

    «Ανοιχτό και με άδεια» επανέλαβε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας.



    ΣΧΟΛΙΑ