• Πολιτική

    Η μείωση της πρωτόδικης καταδίκης του “γλίτωσε” τον Τάσο Μαντέλη από τη φυλακή


    Η μείωση της πρωτόδικης καταδίκης του “γλίτωσε” τον Τάσο Μαντέλη από τη φυλακή. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζα της Siemens και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, μειωμένη δηλαδή κατά τρία έτη από την πρωτόδικη ποινή των 8 χρόνων.

    Η ποινή του μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει 140.160 ευρώ σε 32 δόσεις, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εάν δεν καταβάλει έστω και μία δόση θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

    «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγω και η οικογένεια μου. Με αυτά θα πρέπει να πληρώσω και τις δόσεις», είπε στους δικαστές ο Τ. Μαντέλης.

    Το δικαστήριο επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

    “Αυτό το βάρος το σηκώνω εγώ”, είπε ο κ.Μαντέλης.

    Επίσης, ποσό 230.000 ευρώ του Τ. Μαντέλη που είχε δεσμευτεί σε λογαριασμολυς μολις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστες αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο όπως ζήτησε ο Τ. Μαντέλης.

    Οπως δήλωσαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα προσφύγουν στον Αρειο Πάγο ζητωντας αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.

    Το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος Ηλίας Γεωργίου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και έγινε ο πρώτος κατηγορούμενος στο μεγάλο σκάνδαλο με το γερμανικό κολοσσό που θα οδηγηθεί στη φυλακή.

    Η συνήγορος του 80χρονου, όπως είπε, θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής.

    Επίσης, το δικαστήριο καταδίκασε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μείωση της πρωτόδικης καταδίκης του “γλίτωσε” τον Τάσο Μαντελη από τη φυλακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλή παγίδα στις επιστροφές ΕΦΚΑ-Ποιοι κινδυνεύουν με κατάσχεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κατσίκης για τις ομοφοβικές δηλώσεις του



    ΣΧΟΛΙΑ